Galambos Lajos pénzzé teszi a családi vagyont: a Picassót is viszi a budaörsi piacra

Lagzi Lajcsi a másodfokú ítéletet várja büntetőügyében.

2021. szeptember 23., 08:36

Szerző:

A múlt héten ítélték el Galambos Lajost első fokon két év tíz hónapra áramlopási és vesztegetési ügyében. Azóta a Lagzi Lajcsi néven is ismert zenész megfellebbezte az ítéletet, így most a másodfokú bíróság döntéséig húzódik tovább az ügy, és az is kiderült, pontosan mi vezetett a lebukásához, erről itt írtuk meg a részleteket.

Most a Blikk című lap arról ír és közöl fotókat, hogy Galambos Lajos vasárnap Budaörsön a használtcikk-piacon kínál majd több értékes tárgyat a családi vagyonból, jótékony céllal.

„Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon”

– többek között ezt nyilatkozta Galambos a hétvégére tervezett akciójával kapcsolatosan. És álljon itt még egy rövid idézet a zenész nyilatkozatából, ez arról, hogy többek között miket kínál majd megvételre vasárnap a piacon.

„Van egy Németh Miklós-festmény, amelynek a kikiáltási ára százezer forint. Ezenfelül két kép is van, amelyeket a lányom, Boglárka festett, ezek ötvenezer forintról indulnak. Viszek még egy harmonikát, amelyet hatvanötezer forintnál olcsóbban nem adnék el, de lesznek még érdekes dolgok. A legnagyobb kincs egy eredeti Picasso-rajz, amely hétszázezer forintról indul”

– sorolja Galambos Lajos. Ez a bizonyos Picasso-rajz egy litográfia, ami kőnyomatot jelent, és van hozzá tanúsítvány is, amely bizonyítja eredetiségét. Lagzi Lajcsi nehéz sorsú, hajléktalan, illetve beteg gyermekeket támogat majd a befolyó összeggel.

(Kiemelt fotó: dfp.hu)