Kiderült, min bukott le Galambos Lajos – ez lett gyanús az ellenőröknek

Ez vezetett Lagzi Lajcsi 2 év 10 hónapos börtönbüntetéséhez.

2021. szeptember 18., 10:03

Szerző:

Galambos Lajos előadóművészt a hét szerdán ítélték letöltendő börtönbüntetésre, erről itt írtunk részletesebben. Az üggyel kapcsolatban most láttak nyilvánosságot azok a részletek, amelyekből kiderül, hogy a hatóságok hogyan szereztek tudomást arról, hogy a Lagzi Lajcsi néven is ismert híresség sokkal több áramot, vizet és gázt használ, mint amennyit az órák mutatnak.

Galambos Lajos mocsai birtokán és tatai ingatlanjában kötötték be úgy a közműveket még a '90-es években, hogy az órák ne mérjék a valós fogyasztást. Amikor ellenőrök érkeztek ki a helyszínekre, a tulajdonos azzal magyarázta, hogy a mérőórák szinte semmi fogyasztást nem mutatnak, hogy az ingatlanokat keveset használják, illetve van saját fúrt kút, ezért a vizet abból veszik.

Egyszer azonban egy ellenőrnek eszébe jutott megereszteni a vízcsapot, és azt tapasztalták, hogy a mérő óra nem pörög, miközben folyik a víz. Ez még önmagában nem vezetett volna a lebukáshoz, hiszen ha valóban kútból jött volna a víz, nem kellett volna pörögnie az órának. Az ellenőrnek azonban feltűnt, hogy az állítólagos kútvíz ugyanolyan klóros, mint amilyen a vezetékes ivóvíz – ez pedig ugye kizárt. Ebből lett nyilvánvaló a hatóság számára, hogy nyilván mégiscsak a vezetékből érkezik a víz, és Galambos a szolgáltatásért nem fizet.

Az ingatlanokban ezen kívül gázszagot is tapasztaltak, írja az Origo, amely szintén arra utalt, hogy nem lehetséges, hogy valós értéket mutassanak a mérőórák.

Emlékezetes, hogy Galambos később már segített is a hatóságoknak egy bűnbanda lebuktatásában, de végül ez a tette nem változtatott azon, hogy a víz-, gáz- és áramlopásért börtönbe kell vonulnia.

(Kiemelt kép: dfp.hu)