Véget ért a dáridózás, Lagzi Lajcsit 2 év 10 hónapra ítélték

Nem jelent meg a tárgyaláson, 2 év 10 hónapra ítélték.

2021. szeptember 15., 12:05

Szerző:

Ítélet született Galambos Lajos évek óta húzódó áram, -víz és gázlopási ügyében de a zenész és felesége, Boglárka nem jelent meg a tárgyaláson, annak ellenére, hogy most lenne arra lehetősége Lagzi Lajcsinak, hogy az utolsó szó jogán megvédje magát a bíró előtt. A zenészt és nyolc társát víz-gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt is felelniük kell. Az ügyük 2015 óta húzódik. Lajcsi korábban már hónapokat töltött előzetes letartóztatásban. 

A vádirat szerint Lajcsi a kilencvenes években elhatározta, hogy szabálytalanul köti be a közműveket mocsai házába és más hozzá köthető ingatlanokba, illegális rácsatlakozásokat építtetett ki a mérőórák megkerülésével. Ezzel a módszerrel éveken keresztül lopta a vizet, az áramot és a gázt. Összesen kilenc vádlottja van az ügynek, ő maga az elsőszámú.  

A bíró a mai tárgyaláson bűnösnek mondta ki lopás és felbujtóként elkövetett vesztegetés miatt, amiért 2 év 10 hónapot kell rácsok mögött töltenie. A feleségét, az ügy másodrendű vádlottját felmentette a vádak alól.

(Kiemelt kép: Székesfehérvár, 2016. január 24. Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Lakatos Péter)

 

 



A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.