Lagzi Lajcsi: Nem vagyok dáridózós hangulatban

Galambos Lajos áram-, víz- és gázlopási pere a végéhez közeledik. Az ügyről mind az ügyészség, mind a védelem oldala beszélt Beck Nórának a 168 Jogában áll hallgatni című műsorában.

2021. június 11., 10:16

Szerző:

Lagzi Lajcsi közműlopási pere lassan véget érni látszik. A mulatós zenész és producer a 168 Jogában áll hallgatni című műsorában nyilatkozott ügyéről. A műsorban az ügyészség is elmondta, miért tartják indokoltnak a letöltendő börtönbüntetés kiszabását.

A vád szerint Galambos Lajos évtizedeken át lopta az áramot, a vizet és a gázt otthonában, egy általa üzemeltetett tatai lakóparkban és érdi vendégházában is. Az elsőrendű vádlott Lajcsi mellett a vádlottak között van a zenész felesége, valamint az illegális bekötéseket végző szakemberek is. A szakemberek feladata volt, hogy a már kiépített közművezetékek mellett rejtett hálózatokat hozzanak létre. Ennek következtében a közműfogyasztási mérések minimális mennyiséget mutattak. A párhuzamosan kiépített vezetékeket gipszkartonfal mögé rejtették, az ellenőröket pedig megvesztegették.

Lagzi Lajcsi védőügyvédje, Dr. Fröhlich Krisztián azzal érvel, hogy a rejtett rendszereket nem a mulatóssztár építette ki, hanem az ingatlanok kivitelezője, aki aztán másfél-két évig üzemeltette azokat. Dr. Nisóczi József, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője ellenben azt nyilatkozta: minden szál a zenészhez vezet.

„Itt vannak tanúvallomások, cégiratok, okiratok, amelyek alapján fel lehet vázolni egy hálózatot, egy több cégből álló rendszert. A közös pontjuk pedig az elsőrendű vádlott, aki vagy direkt módon volt bejegyezve és részesedése volt ezekben a cégekben, vagy ismerősei, bizalmasai voltak a vállalkozásokban, és rajtuk keresztül gyakorolt befolyást. Így lehetett azt felmérni, hogy ezek a közműlopások egyrészt a hozzájárulásával, másrészt a tudtával történtek”

– fogalmazott az ügyészség szóvivője.

A zenész és a többi vádlott 2014-ben bukott le a tatai lakóparkban történt lopással egy ellenőrzésen, amit aztán lavinaként követett a többi ingatlannál történt közműlopás ügye. Az okozott kár 50 millió forint, aminek nagy részét már megtérítették. Az ügyészség azonban úgy gondolja, a kártérítés még nem menti fel a vádlottakat az üzletszerűen elkövetett lopás és vesztegetés elkövetése alól. Az ügyészség nemcsak Lagzi Lajcsira, hanem feleségére és a két szakemberre is letöltendő börtönbüntetést kért.

Lagzi Lajcsi ügyvédje arról is beszélt, hogy nem elégedett az ügyészség munkájával:

„Kirívóan szakmaiatlannak tartom a perbeszédben
elhangzottakat. A rendelkezésre álló bizonyítékok egy része a
bűnösséget cáfoló bizonyítékokból áll, más része az ügyészség
által javasolt büntetési tételekkel konkuráló bizonyítékokat
mond. Mi sokkal enyhébb büntetésre számítunk, mint ami az
ügyészi indítvány.”

A zenész azt mondta a műsorban, hogy megijedt, amikor néhány napja megtudta tárgyalásán, hogy az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kér rá, mert a négy hónapos előzetes letartóztatást sem viselte jól. A tárgyalás után fellépéseit lemondta, amit azzal indokolt, hogy nincs „olyan hangulatban, hogy dáridózzon”. Lagzi Lajcsi szerint az ügyészség azért kért rá ilyen súlyos büntetést, mert ő egy ismert ember és példát akarnak vele statuálni. Kifejtette, hogy személyes konfliktusa is van az egyik ügyésszel, akinek már több tárgyaláson is elmondta, hogy nem kedveli.


„Az ügyésznőt utálom, mint a szart azért, amit a feleségemmel
tett. Ilyet olyan ember nem csinál, akit ember szült. Úgy érzem
van jogom ennek a véleményemnek hangot adni, ha neki volt
joga megkeverni ezt a szart. A nejem letartóztatásának
egyébként nem is voltak meg a törvényes feltételei. Nem azért
engedték ki, mert egészségügyi problémái voltak, ahogy az a
sajtóban megjelent, hanem azért, mert a fellebbezésnél
kiderült, hogy nincsenek meg a letartóztatás törvényes
feltételei”

– közölte a zenész.

A Galambos Lajos ügyéről készült teljes adást a 168.hu-n és a 168 Facebook, valamint YouTube csatornáján is meg lehet nézni. A Jogában áll hallgatni új adását jövő hét csütörtök este nyolc órától sugározzák.

(Kiemelt kép: Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. Fotó: MTI / Lakatos Péter)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.