Galambos Lajos fiára hagyta a legféltettebb titkait

A zenész a legrosszabbra is felkészítette a szeretteit.

2021. szeptember 3., 12:51

Szerző:

Ahogy azt már a 168.hu is megírta, Galambos Lajos egy amerikai akciófilmbe illő események után sikeresen rendőrkézre kerített egy bűnbandát,  akik pénzért cserébe segítették volna, hogy biztosan megússza a börtönbüntetést. A történtek a zenész egész családját felbolygatták, féltek, hogy nehogy bosszút álljanak rajtuk. Lajcsi felkészült a legrosszabbra, és fiára hagyta legféltettebb titkait.

A zenész a Storynak mesélt a vérfagyasztó események részleteiről.

„Érdekes konkrétumokat említettek az ügyemmel kapcsolatban, olyan emberekre hivatkoztak, ami meggyőzővé tette a fellépésüket. Azt állították, hogy már a kezükben van az ítélet, nekem csak fizetnem kell a szabadságomért. A döntés az én kezemben van, ám jobban járok, ha együtt működöm velük!”

– mesélte Lajcsi a Storynak, miként próbálták a csalók elérni, hogy fizessen nekik szolgálataikért. Úgy döntött akkor, inkább az ügyvédjéhez fordult, minthogy elfogadja az ajánlatot, vagy beadja a derekát a burkolt fenyegetésnek. Védője azt tanácsolta, menjen a rendőrségre, így felkereste a Nemzeti Védelmi Szolgálatot, akik átadták az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek, akik elkapták zsarolóit. A zenész a rajtaütés előtt azonban felkészítette a családját a legrosszabbra is.

„Megígérték, hogy az egész akció során teljes védelmet kapok, és az alibipénzt is biztosítják nekem, amíg elkapják a szélhámosokat. A bevetés előtt leültettem Bogit, Lalát és Istvánt, és elmondtam nekik, hogy nagy bajban vagyok. Senkinek nem kívánom azokat a perceket! Akaratomon kívül óriási terhet raktam a vállukra, hisz most nem a szabadságom, hanem az életem volt a tét! Felkészültem arra, hogy talán most látom utoljára őket, úgyhogy szerettem volna mindent elrendezni, és biztonságban tudni őket. Egy titkos dossziét hagytam Istvánra, ami fontos leiratokat, adatokat, papírokat, kontaktokat, elérhetőségeket tartalmaz. Egy banki széfbe tettem a dosszié, amihez rajtam és a fiamon kívül senki nem fér hozzá”

– részletezte Galambos Lajos, aki azt is hozzátette, sose fogja elfelejteni fia rémült arcát, amikor átadta neki a dossziét, és tudja, hogy Istvánnál jó kezekben lesznek a dokumentumok.

(Kiemelt kép: dfp.hu)