Forgács Gábor megrázó nyilatkozata a rákról: Rettenetes fájdalmaim voltak

Forgács Gábor diagnózisa áttétes prosztatarák volt még koronavírus-járvány alatt, hosszú és kínokkal teli időszak követte a diagnózist. Most elmondta, hogyan érzi magát jelenleg.

2024. március 13., 10:30

Szerző:

Forgács Gábor színészt négy évvel ezelőtt diagnosztizálták prosztatarákkal. Csakúgy, mint Reviczky Gábornál, Forgács Gábornál szintén áttétek alakultak ki, mire észlelték a betegséget. A rák és a terápia miatt a színész-humorista 61 kilóra fogyott, egy időre a hangját is elvesztette. De most annak kapcsán szerepelt a TV2-n, hogy végre túl van a tortúrán, a testsúlya is már újra 91 kilogramm.

Hogy hogyan állt hozzá a humorista ehhez a súlyos és félelmetes diagnózishoz? A következőképpen:

„az orvosi segítségen kívül [annak köszönhetem, hogy legyőztem a rákot], hogy én folyamatosan elvicceltem a dolgot. Én nem voltam hajlandó komolyan venni ezt az egészet. Néha úgy kellett rávezetni, hogy talán most ne ezzel foglalkozzak, hogy itt hülyéskedek. Elég sokat hülyéskedtem. Persze voltak nagyon kínos pillanataim, amikor rettenetes fájdalmaim voltak, rengetegszer operáltak.”

Forgács Gábor ragaszkodik hozzá, hogy a humor elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ebből a súlyos betegségből fel tudjon épülni. A tapasztalatait így foglalja össze az interjú egy másik részében:

„én ennek köszönhettem: az optimizmusomnak, a humoromnak és az orvosi segítségnek. És ezt ajánlom mindenkinek: akármilyen jó orvosi segítséget kap, ha ő föladja, akkor nincs az az orvos, aki segíteni tudna rajta.”

A fentieknek köszönheti tehát, hogy az állapota most már ennyire jó. Többek között a következőket mondja arról, hogy jelenleg hogyan érzi magát:

„egyre jobban érzem magam, járok dolgozni, fellépni, hál'Istennek vannak fellépéseim. Rengeteget szinkronizálok. És bírom, és jólesik, és csinálom.”

Forgács Gábor külön említi, hogy tisztában van vele, hogy a betegség elvileg bármikor visszatérhet. Így gondolkodik erről a lehetőségről:

„soha nem lehet tudni, hogy mikor történik valami, amikor egyszer csak így csinál a rák: »akkor ugorjunk neki még egyszer!« Olyan értelmetlen ezt megkérdezni. Élni kell a mai nappal, élni kell a lehetőségekkel, hogy élek, úgy érzem, hogy jól vagyok, minden oké, ugorjunk neki!”

Érdemes megnézni a teljes interjút.

A most 76 éves színészt egyébként a covid sem kímélte. Bő két évvel ezelőtt kórházba is került a koronavírus miatt. Erről akkoriban így mesélt a Blikknek:

„minden óvintézkedést betartottam, mégis valahogy elkaptam a covidot. Meggyőződésem, hogy a két Pfizer-oltásnak köszönhetően úsztam meg viszonylag könnyen a fertőzést, mert bár kórházba is kerültem néhány napra, nem voltak komoly tüneteim. A csípőm fájt nagyon, de hogy ennek a vírus volt-e az oka, máig nem tudom.”

(Kiemelt kép: TV2/Tények Plusz)