Ez volt 2023 öt legnagyobb hazai celebbotránya (mármint Tóth Gabi válásán kívül)

Tóth Gabi volt az év legtöbbet emlegetett médiaszemélyisége, de azért volt még rajta kívül is egy-két sztori, amiről nem lehetett nem beszélni.

2023. december 31., 06:21

Szerző:

Ha ön legalább fél füllel követte a celebhíreket-bulvársztorikat 2023-ban, akkor minden bizonnyal Tóth Gabi és Krausz Gábor válásáról hallott a legtöbbet. Az énekesnővel kapcsolatos 2023-as híreket-botrányokat külön cikkben foglaltuk össze, de azért volt pár olyan sztori még az elmúlt egy évben, amiről rengeteget beszéltünk, de Tóth Gabi helyett egy (vagy több) másik médiaszemélyiséghez volt köze. Alább ezeket gyűjtöttük össze.

1. Gálvölgyi János és a mentő

Május tizedikén érkezett a hír, hogy Gálvölgyi János kórházba került. Hamarosan már biztosan lehetett tudni, hogy a színész-humorista jól van, de az ügyből mégis hónapokra elhúzódó botrány lett, mivel Gálvölgyi János lányai elmesélték édesapjuk kórházba vitelének történetét. Mint emlékezetes, a népszerű színészért nem ment ki a mentő, ezért a lányai vitték be a kórházba – hogy ez hogyan fordulhatott elő, azt az Országos Mentőszolgálat, a rendőrség és az ügyészség egyaránt kivizsgálta-kivizsgálja.

Gálvölgyi János utólag azt mondja, amióta kórházba került, másképpen gondolkodik az életről és a betegségekről:

„elengedtem az aggódást. Azt, hogy »jaj, mi lesz?!«, mert egyszer úgyis lekapcsolják a villanyt, és kész. Néha ugyan van bennem egy kis feszültség, de ennyi. Ezt leszámítva mindent ott folytattam, ahol abbahagytam, de nem is tehetnék mást, hisz’ ami velem történt, bárkivel, bármikor előfordulhat. A bakteriális fertőzés nagyjából olyan, mint a tégla az utcán, ami most éppen az én fejemre esett!”

2. Pálffy István visszatérése és kirúgása

Júliusban jött a nagy bejelentés: Pálffy István 13 év után visszatér a képernyőre, méghozzá a HírTV-nél.

Az első adás napja előtt már botrány volt ebből, mivel kiszivárogtatták, mennyit fog keresni a visszatérő műsorvezető, aki aztán a legelső adásban azt találta mondani, hogy

„nagyobb türelemmel kell lenni a pedofil betegekkel szemben.”

Ezek után Pálffyt rögtön ki is rúgták, így a nagy visszatérés végül egynaposra sikerült.

3. G.w.M és L.L. Junior 130-cal autóversenyeznek a Petőfi hídon

L.L. Junior augusztus vége felé az autójában ülve meghökkent, mert hiszen ő maga is gyorsan hajtott, de valaki mégis megelőzte őt.

„Ezek a BMW-sek 130-cal, döbbenet!”

– mondta L.L. Junior a felvételen, amint egy másik luxusautó éppen lehagyta őt. A rapper videózta is, hogy ő maga pedig százzal ment. Aztán kiderül, hogy a másik autót G.w.M vezeti, aki puszit dob és integet a volán mögül, és az egész még megdöbbentőbb amiatt, hogy a helyszín egészen egyértelműen a Petőfi híd, ahol a két rapper a Boráros tér felé hajtva rendezett egy kis versenyt. A rendkívül balesetveszélyes vezetéssel büszkélkedés sokaknál kiverte a biztosítékot, L.L. Junior végül bocsánatot kért, bár úgy tűnt, azért nem tekinti olyan nagy bűnnek, ami történt, mert szerinte ők csak adtak egy „gázfröccsöt”.

4. Kern András és a parkolás

Nagy felháborodás lett abból, hogy a járdára parkolt fel kocsijával Kern András színművész egy budai pékség előtt, majd beugrott vásárolgatni. Az ügy miatt sokan kiakadtak, köztük a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely is, főleg akkor, amikor a színész többedszerre is úgy érezte, hogy őrá nem vonatkozik a KRESZ.

Megdöbbentő módon egyébként nem Kern András az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy Kern András a közlekedési szabályok felett áll. Az ügyből kialakult hatalmas vitában Hajdu Steve vette védelmébe a színészt, aki szerinte akkora sztár, hogy nem szabad tőle elvárni, hogy úgy parkoljon, ahogy az másokat nem zavar.

5. Rácz Jenő vs Istenes Bence – Sztárbox

Ugyan nem a Sztárbox volt az őszi szezon legnézettebb műsora (hanem a Dancing with the Stars), de az biztos, hogy nem volt olyan program most ősszel, amiről annyi szó lett volna, mint az RTL celebes-verekedős műsora. Sokan (köztük az NMHH) már önmagában egy ilyen adás főműsoridőbe kerülésén is megbotránkoztak, mások azon, hogy a Sztárboxban résztvevő celebek közül hányan szenvedtek elég brutális sérüléseket a nagyérdemű szórakoztatására.

De a Sztárbox legnagyobb botránya az volt, hogy Istenes Bence saját bevallása szerint véletlenül megosztott a meccse előtt egy olyan kommentet, ami rasszista beszólással gyalázta a műsorvezető bokszellenfelét, Rácz Jenőt. Hosszas nyilatkozatháború lett a dologból, a meccset végül Rácz Jenő nyerte, aztán az egésznek azzal lett vége, hogy látványosan kibékültek.

(Kiemelt kép: a Sztárban sztár Instagramja)