Pálffy István először nyilatkozott a kirúgásáról, bejelentette, hol folytatja

Pálffy István a nyáron érkezett a Hír TV-be, ahonnan egyetlen nap után ki is rúgták a pedofilokra vonatkozó megjegyzése miatt.

2023. november 2., 07:56

Szerző:

Pálffy István egyszer vezette a HírTV-n a Napi aktuális című műsort. Az augusztusi adás vendége Márky-Zay Péter volt, és a vele való beszélgetésben a műsorvezető olyan megjegyzést tett a pedofilokról, amiért az adás után rögtön ki is rúgták.

Az esetnek nagy visszhangja volt akkor, de az érintett mostanáig nem szólalt meg az ügyről nyilvánosan. Most azonban a Blikkben olvasható vele egy interjú, amiben az mondja, kezdettől fogva rosszindulattal voltak iránta, főleg azután, hogy azt pletykálták a lapok, hogy hárommilliót keres a HírTV-nél, ami nem is valós összeg volt.

Pálffy István a bizonyos interjúra, amiben azt mondta, hogy bizonyos türelemmel kell lenni az olyan betegségek iránt, mint a pedofiloké, a következőképpen emlékszik vissza:

„a mai napig tényleg nem tudom, mi történt. Úgy rakom én ezt össze, hogy várt dolog volt. Nagy kenyérharc van a tévében, mindenkinek kell a népszerűség és a képernyőidő. Semmi más nem számít, csak a hírnév és a pénz. Én pedig valakinek a helyére érkeztem. A beszélgetésnek, azt gondolom, nagyobb volt az utóhatása, mint a jelentősége. Én ott, adás közben nem érzékeltem, hogy amit mondok az megbotránkoztató. Másnap reggel szembesültem mindennel. Rengeteg üzenet és telefon jött, amikre folyamatosan válaszolgattam. Akkor közölték velem is, hogy nem kíván velem a csatorna a továbbiakban együtt dolgozni. Nem tagadom, meglepett a döntés.”

Pálffy István azt mondja, jelenleg egyetemeken, főiskolán és középiskolában tanít kommunikációt és médiatudományt, de emellett egy másik munka is érdekli:

„a tartalékos munkával is kacérkodom. Szeretnék a Magyar Honvédségnél önkéntes tartalékos lenni, ez azonban hosszú folyamat, és bizonyos előírásoknak is meg kell felelni. Több orvosi és egyéb vizsgálaton, valamint nemzetbiztonsági átvilágításon is át kell esnem. A procedúrát elindítottam, remélem, sikerrel járok.”

(Kiemelt kép: a Hír TV Instagramja)