Azonnal elküldte a Hír TV Pálffy Istvánt botrányos kijelentései miatt

Korábban egy Márki-Zay Péterrel készült interjúja és első napja után kell távoznia a Hír TV műsorvezetői székéből. Utóda M. Dobos Marianne lesz.

2023. augusztus 22., 17:53

Szerző:

Azonnali hatállyal elbocsátották Pálffy István műsorvezetőt a Hír TV-től, miután adásba került az az interjúja, ahol egyik kérdésével a pedofíliát relativizálta – írja a Blikk. A Márki-Zay Péter ellenzéki politikussal készült beszélgetés online változata sokáig csak nem listázott videóként szerepelt a televízió YouTube csatornáján, azonban később a 444 észrevette. Pálffy abban arra tett utalást,

 „nagyobb türelemmel kell lenni a pedofil betegekkel szemben.”

Márki-Zay a felvetést élesen ellenezte és közölte, a pedofília bűncselekmény, amit nem lehet mentegetni, még egy fontos diplomata, Kaleta Gábor esetében sem.

Úgy tűnik, a videó kikerülésének gyors következménye lett. A Blikk ugyanis arról írt, azonnali hatállyal elbocsátották Pálffyt, műsorát pedig M. Dobos Marianne vezeti tovább. Pálffy két nappal ezelőtt, 16 év után állt ismét munkába újságíróként. A TV2 egykori fő arca és hírolvasója 2010 és 2014 között a KDNP parlamenti frakciójában politizált.

(Kiemelt kép: Pálffy István Fotó: Hír TV, Instagram)

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.