Pálffy István visszatért – meghökkentő, kivel fenyeget rögtön az első interjújában

Pálffy István volt dublini nagykövet is, de most megint tévéműsort vezet majd, ezúttal a Hír TV-n.

2023. július 19., 10:43

Szerző:

Az elmúlt hetek egyik nagy meglepetése volt, hogy Pálffy István 13 év után visszatér a képernyőre. A TV2 egykori arca, Stahl Judit egykori hírolvasó-partnere augusztus 21-től a Hír TV-n lesz látható, a Napi aktuális című műsort fogja vezetni.

A most 63 éves médiaszemélyiség 2010-ban hagyott fel a tévézéssel, akkor parlamenti képviselő lett a Kereszténydemokrata Néppárt színeiben, majd egy évig Brüsszelben dolgozott az Európai Parlamentben. 2015-től 2019-ig Magyarország dublini nagykövete volt, innen vezetett vissza az útja a tévézéshez.

A visszatérésének bejelentése óta először adott interjút, méghozzá a Magyar Nemzetnek. Ebben a következőket mondja a tévézésről:

„ha a 90-es évek végi TV2 híradója modellvasút volt, a jelenlegi Hír TV-é már komoly személy- és teherszállítási iparág. Ebben egyébként nincs semmi meglepő, hiszen az azóta eltelt negyedszázadban elképesztő mértékben változott a technika és a szakma.”

Az újságírók függetlenségét, illetve az objektivitást Pálffy István a jelek szerint nem fetisizálja túl:

„az objektivitás, amellyel a jó újságíró egy témát feldolgoz, nem zárja – és nem is zárhatja – ki a világnézetét, nem teheti zárójelbe az eszmei alapállását. Mindenki valahogy, valamilyen szemszögből tekint a világra, valamilyen álláspontról értelmezi azt. Enélkül semmiről nem lehetne értelmesen beszélni, egy sajtótájékoztató tudósítója ennek hiányában például akár elkezdhetné számolgatni a földön a kavicsokat. A világnézetünkből adódik, hogy mit tartunk fontosnak, tehát már a témaválasztás is egyfajta szelekció. Ebből természetesen következik az is, hogy konzervatív vagy liberális szemszögből nézve egész mást tart fontosnak az ember.”

Korábbi munkáira visszatekintve Pálffy a következőket is mondja, hogy az olvasó rögtön képet kapjon arról, hogy ő például milyen szemszögből tekint a világra:

„a parlamenti mandátumom letelte után egy éven keresztül nemzetközi titkárként dolgoztam Brüsszelben. Akkor és ott jól lehetett látni, hogyan terjeszti ki a csápjait a Soros-hálózat.”

(Kiemelt kép: a Hír TV Instagramja)