Kiderült: Gálvölgyi János ügyében nem csak a hívást fogadó mentős diszpécser vétett

Gálvölgyi János ügyében lezárult az újabb vizsgálat, közölték az eredményeket.

2023. július 18., 08:52

Szerző:

Az elmúlt hónapok egyik legtöbbet tárgyalt sztorija Gálvölgyi János és a mentő ügye volt. Mint emlékezetes, a népszerű színészért nem ment ki a mentő, ezért lányai vitték be a kórházba – hogy ez hogyan fordulhatott elő, azt az Országos Mentőszolgálat, a rendőrség és az ügyészség egyaránt kivizsgálta-kivizsgálja.

A Naphíre.hu című oldal újabb információkat tudott meg az OMSZ-től az ügyről, illetve a most befejeződött vizsgálat eredményeiről. A Szolgálat közleménye tartalmazza, hogy nem csak az első hívást fogadó diszpécser vétett hibát, bár ő volt az, aki először rossz kategóriába sorolta az eset súlyosságát:

„az intézkedések szakmai értékelése szerint a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába (»P1 riasztás«) sorolta. Ennek következtében a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldésére nem került sor. Egy másik mentésirányító az ismételt hívások kezelésekor kommunikációs hibát vétett. A felelősség megállapítása elmarasztalást vont maga után.”

A közleményben Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője hangsúlyozza még többek között azt is, hogy a diszpécsereknek további képzést szerveztek.

Maga Gálvölgyi János közben már túl van az ügyön, a színpadra egy hónapja visszatért, nem is hajlandó a mentősbotrányról többet nyilatkozni.

(Kiemelt kép: Gálvölgyi Dorka Facebook-oldala)