Gálvölgyi János még Győrfi Pál nevét sem hajlandó kimondani – videó

Megjelent Gálvölgyi János első interjúja, ami tartalmaz egy beszédes kiszólást egy szóvivő felé. Egyértelmű, hogy ki volt az.

2023. június 6., 08:50

Szerző:

Alább tudja megnézni az RTL Fókusz című műsorának interjúját Gálvölgyi Jánossal. A 75 éves színész most először beszélt kamerák előtt azóta, hogy életveszélyes állapotban kórházba került és napokat töltött az intenzíven. Már akkor is voltak találgatások azzal kapcsolatban, hogy milyen betegség miatt kerülhetett be Gálvölgyi János a kórházba, de az igazság csak most derült ki.

„Bakteriális szív- és légzés-tüdőelégtelenség volt, ami egy fertőzés”

– mondja Gálvölgyi János arról, mi volt az, ami életveszélybe sodorta.

A színész beszállításából országos botrány lett, mivel a mentésirányító tévesztése következtében nem indult el kocsi Gálvölgyi Jánosért, akit végül a lányai saját autójukkal vitték be a kórházba. A botrányhoz természetesen Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is hozzászólt, cáfolva azokat a pletykákat, hogy a színész a hírnevére tekintettel különleges elbánásban részesült volna. Bár a vizsgálat megállapította, hogy a mentésirányító hibázott, a család hivatalos bocsánatkérést nem kapott.

„Én ennyi emberséggel... Ezek az emberek, az ápolónők valami olyan csodálatosan dolgoztak éjjel-nappal! És nem volt, üzenem ennek a szóvivőnek, akinek a nevét se mondanám ki, hogy nincs protekció! És üzenem mindenkinek, hogy a betegségben, meg a temetőben nincs olyan, hogy »Jézusmárjám, ez egy államtitkár! vagy ez a Gálvölgyi!, a nemtudoménmi. Mindenkivel úgy bántak, hogy számomra egész egyszerűen csodálatos volt és nem tudom meghálálni. Nagyon sután hangzik, amit most mondok, de nem tudok eléggé hálás lenni nekik ahogy velem, velünk bántak”

– mondja Gálvölgyi János az alább megtekinthető interjúban.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)