Győrfi Pál elnézést kért Gálvölgyi János családjától, és elárult egy új információt az eljáró mentésirányítóról

Győrfi Pál hosszú interjút adott, amelyben a Gálvölgyi János kórházba szállítása kapcsán kipattant botrányról van szó.

2023. május 21., 07:23

Szerző:

Gálvölgyi János másfél héttel ezelőtt került kórházba, és a népszerű színész-humorista betegségéből kisebb botrány lett. Illetve nem is a betegségéből, hanem abból, hogy kiderült, hogy a mentő 41 percig el sem indult érte, így végül a lányai autóval vitték be a kórházba, ahol azonnal az intenzív osztályra került.

Az esetről Győrfi Pál már korábban is beszélt, vizsgálatot ígérve, és az Országos Mentőszolgálat szóvivője most az ATV-n Rónai Egonnak beszélt arról, mi derült ki eddig az üggyel kapcsolatban. Az alábbi videóban elhangzik az az újdonság, hogy igazából nem egy, hanem négy mentésirányító járt el az ügyben, igaz, az első sorolta be az ügyet a nem közvetlenül életveszélyes kategóriába, és a többiek ennek megfelelően jártak el:

„felül lehet ezt bírálni egy újabb hívásnál, ha elhangzanak újabb információk, de az első hívás és ennek a minősítése határozta meg az összes további lépést.”

Gálvölgyi János lánya maga is elmesélte egy interjúban, hogy ingerülten beszélt a mentésirányítóval, amikor megtudta, hogy az apjáért még el sem indultak, ezért is lehetett, hogy a mentésirányító végül rátette a telefont. Győrfi Pál erre a mozzanatra is utal az interjúban, a következőt mondva, illetve elnézést kérve a családtól:

„ez nem egy professzionális megoldás, még akkor sem, ha zsákutcába fut egy telefonhívás. Egy krízishelyzetben lévő telefonálóval ezt nem lehet megtenni.”

A bocsánatkérés mellett elhangzik az alábbi is:

„akkor kér az ember bocsánatot, ha már tudja, hogy hibás valamiben. Még mindig nem fekete-fehér ennek a hibának a súlya.”

Alább találja a teljes videót.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)