Kiderült, Gálvölgyi János mennyi idő után térhet majd vissza a színpadra

Gálvölgyi János már nincs lélegeztetőgépen, de még hosszú út áll előtte a teljes gyógyulásig.

2023. május 17., 08:13

Szerző:

Az egy héttel ezelőtt kórházba került Gálvölgyi János állapotáról két lánya adott nemrég híreket. Gálvölgyi Eszter és Dorka többek között a következőket újságolták a közösségi médiában édesapjuk állapotáról:

„a mai napon kimondták, hogy apu túl van az életveszélyen! Nagyon köszönjük a sok támogatást, üzenetet és szeretetet! Lassú gyógyulás vár apura, de a nehezén már túl van! Levették lélegeztetőgépről és már nem altatják. Mindenkinek mindent köszönünk! Egyelőre még az intenzívosztályon ápolják, így nem tudtok vele kapcsolatba lépni, és kérjük, hogy legyetek türelmesek! [...] Néhány nap múlva a mi életünk már visszaáll a normál kerékvágásba, de apunak ez még néhány hét biztosan lesz.”

A beszámolóból kiderül, hogy ébredése után Gálvölgyi János első kérdése az volt, hogy mi lesz azzal a szerepével, amit a Marshal Fifty-Six című Pintér Béla-darabban alakított.

Nos, a Blikk megkérdezte ezt a társulattól, és azt a választ kapták, hogy június közepén lesz legközelebb előadás, és ha Gálvölgyi János addig nem épül fel, akkor kénytelenek lesznek helyettesíteni őt.

Sőt, a lap egy kardiológust is meginterjúvolt arról, hogy a 74 éves színész gyógyulása valószínűleg mennyi időt vesz majd igénybe, és ő sajnos nyilatkozatában pár hétnél jóval hosszabb időt mond:

„utókezelés vár rá az Állami Szívkórházban Balatonfüreden, ahol fokozatosan kezdik el újra terhelni a szívét és a keringését. Amíg ezen nincs túl, orvosilag nem javasolt visszatérnie a munkába. Ám mire újra a régi lesz, az – túl a hetvenen – nagyjából 5-6 hónapot jelent.”

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)