Havas Henrik a mentők és Gálvölgyi János ügyéről: Most senki ne foglalkozzon a Fidesz egészségpolitikájával!

Havas Henrik úgy érzi, sokan elsőre félreértették, amit Gálvölgyi János ügye kapcsán írt.

2023. május 13., 06:35

Szerző:

Mint Gálvölgyi János jó barátja, Havas Henrik is hozzászólt a hét egyik nagy botrányához: kiderült, hogy a 74 éves színészt a lányainak kellett bevinnie a kórházba az intenzívre, mert a mentő 41 percig el sem indult a nehezen lélegző betegért.

Az ügyhöz közben Győrfi Pál is hozzászólt az OMSZ részéről, íme, mit ír Havas a Facebookon:

„tegnap, valamikor délután olvastam Gálvölgyi Eszter kérését a Facebookon, hogy ha lehet se őt, se a család többi tagját ne keresse telefonon senki. Mindenesetre köszöni az aggódást, az érdeklődést. Miután mi családilag eléggé szoros kapcsolatban vagyunk Gálvölgyiékkel, azon kívül, hogy reménykedünk, mást nem nagyon tehetünk, várjuk a lehető legjobb híreket.”

A később némi konfúziót kiváltó rész a poszt második felében található:

„én egyébként optimista vagyok, mert János már volt hasonló helyzetben és nagyon gyorsan talpra állt. Ami a mentőket illeti, akik egy órás várakozás után sem mentek Jánosért, én nagyon azt ajánlom, hogy most senki ne foglalkozzon se Pintér Sándorral, az egészségügyért felelős rendőrrel, se a Fidesz egészségpolitikájával, mert most nem erről van szó! Egy ember, egy diszpécser döntött, utólag kiderült, hogy helytelenül. Biztos vagyok benne, hogy levonják a tanulságokat, mert a rendszerben hiba van.”

A teljes posztot itt találja, de ezzel még nem zárult le a történet.

Havas Henrik ugyanis a kommentekre később egy újabb poszttal válaszolt, a következőket írva, megerősítve, hogy általánosságban totálisan elégedetlen a magyar egészségüggyel:

„írtam, hogy bár szinte biztos, hogy emberi hibáról (a diszpécseréről) van szó, rögtön hozzáteszem, hogy vitán felül, rendszerhiba miatt vitték a lányai kórházba Gálvölgyi Jánost és nem az arra hivatott mentő. Én értem azt a kommentelőt is, aki megjegyezte, hogy a szerbiai iskolai lövöldözés miatt lemondott az oktatási miniszter, na de hát könyörgök, mi magyarok vagyunk! A Nemzeti Együttműködés rendszere kizárja, hogy egy miniszter, például Varga Judit csak azért lemondjon, mert kiderül, hogy a felügyelete, irányítása alatt álló egyik terület, például a bírósági végrehajtói testület környékén sok százmilliós korrupcióra derült fény.”

A posztban kap egy-egy újabb súlyos beszólást Kovács Ákos és Apáti Bence, de az írás végkicsengése a következő:

„igazából nem kellene mással foglalkozni, mint Gálvölgyi János állapotával. Fütyülök én a magyar kormányra, egyelőre csak azt kívánom, hogy a János gyógyuljon meg!”

Itt olvashatja el teljes egészében Havas Henrik véleményét.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)