Détár Enikő házassága utolsó évéről és a válásáról vallott: Azt az utolsó egy évet kihagytam volna...

Détár Enikő és Rékasi Károly 30 évig voltak házasok, ebből 29 év szépen telt.

2024. június 10., 14:44

Szerző:

Détár Enikő volt D. Tóth Kriszta legutóbbi vendége az Elviszlek magammal című, autós-interjús sorozatban. A legfrissebb, egyelőre csak a Spektrum Home-on megtekinthető részt a Blikk szemlézi.

Détár Enikő és Rékasi Károly válása

Détár Enikő azt mondja, kerek három évtizedig voltak együtt Rékasi Károllyal. A színészpár 1984-ben házasodott össze és 2013-ban váltak el. Két gyermekük született, közülük Rékasi Zsigmond költőként-aktivistaként is ismert, illetve onnan, hogy szerepelt a Párharc című realityben a TV2-n.

A most 60 éves Détár Enikő azt mondja, a házasságuk nagy részében nagyon boldog volt a kapcsolatban:

„Örülök, hogy megéltem azt a 30 évet, mondjuk azt az utolsó egy évet kihagytam volna... Az utolsó évet leszámítva, a 29 évből, amit egy házasság adhat – nem egy szeretői viszony, nem egy friss szerelem – 20 olyan volt, ahogy én azt gyerekként elképzeltem.”

Mint mondja, nagy törés volt számára a válás.

Détár Enikő Rékasi Károlyról

A színésznőnek aztán idővel új élettársa lett Kiss Péter személyében, volt férje életében azonban két évvel a válás után következett a rendkívül súlyos motorbaleset, ami miatt Rékasi Károly rengeteg operációra szorult. A Farm VIP-t megjárt művészt még két évvel ezelőtt is műtötték, immár tizenegyedszerre. A Barátok köztből is ismert színészt azonban a magánéletben megtalálta a boldogság: Pikali Gerdával 2021 óta házasok.

„Örülök, hogy a baleset után életben maradt, van dolga, és annak is, hogy a gyerekeinkkel – persze, ez törés volt, még a felnőtt Giginek is – folyamatos kapcsolattartása van mindkettőnknek. Mindketten támogatjuk őket, és ha bármi zűr van, akkor a mai napig abban együtt veszünk részt”

– mondja róla Détár Enikő a friss interjúban.

Détár Enikő már a C oldalt hallgatja

A színésznő most februárban töltötte be a hatvanat, amivel kapcsolatban a Mokka című műsorban nyilatkozott a TV2-n. Többek között a következőket mondta:

„Most azt kéne mondanom, hogy jaj, nem érdekes, ez csak egy szám, de azért bevallom, az ötvenedik még nem, de a hatvanadik, az... van munkám, édes felnőtt gyerekeim, van párom.... De azért az elmúlt években nagyon sok barátot-kollégát már elveszítettünk, elveszítettem. És ilyenkor elindul az a fajta visszaszámlálás... óhatatlanul, ha ilyenek történnek a környezetedben, akkor az bevésődik. De egyébként szeretek élni, szeretnék még élni, szeretném, hogy megtaláljanak jó feladatok, szeretnék még fejlődni mindenben.”

Détár Enikő nem ment bele a részletekbe az alább megtekinthető videóban, de azt mondja, nem tudja kivenni magát annak a hatása alól, hogy mennyi tragédia történt a családjában az utóbbi időben:

„azért az elmúlt 1-2 hónapban is történt a családban is tragédia. Van, aki fiatalabban... Nyilván a tágabb családban meg baráti körben. Ez óhatatlanul is eszedbe jut. Ha vicceskedni akarunk: hogy ez már nem a B oldal, hanem a C oldal, de azért remélhetőleg azon is lesznek még jó számok!”

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)