Átesett a 11. műtétjén Rékasi Károly: ilyen állapotban van most a színész

Rékasi Károly hét évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet.

2022. április 12., 07:51

Szerző:

Rékasi Károly 2015-ben motorral közlekedett, amikor egy autós elütötte. Az ismert színész azóta számos műtéten átesett, a balesetet követően a klinikai halál állapotába került. A gyógyulás fizikálisan és lelkileg egyaránt nehéz volt. Ám, most úgy tűnik, hogy a színész számára egy könnyebb kezdet jön el.

„Tavaly ősszel volt egy műtétem, akkor csípőprotézist ültettek be. Klassz talpra állás követte a beavatkozást, úgy éreztem, hogy gyógyulok. Minden problémamentesnek tűnt, majd az utóbbi hónapokban terhelésre egyre erősebb combfájdalom állt elő, amely a protézis szár beépülésének hiányát vetette fel. Ekkor a Sportkórház specialistája, dr. Bálint Lehel arra jutott, hogy egy speciális, revíziós protézis lehet a megoldás, s ennek a beültetése történt meg múlt héten”

- mesélte a Blikknek Rékasi Károly.

A színész elárulta, hogy legutóbbi műtétje egy több órás beavatkozás volt, amelyre az orvosok nagyon felkészültek, valamint őt is felkészítették. Hozzátette, hogy a kórház dolgozói fantasztikus munkát végeztek, rendkívül hálás nekik a segítségért és a törődésért, amit kapott. Az operáció jól sikerült, két hét múlva pedig az újabb vizsgálaton kiderül, hogy mi is a helyzet. 

„A fájdalom elmúlt, ráadásul elértük a célt. Az egyik lábam a baleset után négy centivel lett rövidebb, mint a másik. Korábban rátaláltam Atyai László ortopéd cipészre, aki fantasztikus munkát végzet, úgy korrigálta ezt az eltérést, hogy aki ránézett a lábbelimre meg sem mondta volna, hogy különbség van köztük”

- mesélte a lapnak Rékasi. 

A színész elmondta, hogy a műtéttel sikeresnek bizonyult a végtag visszanyújtása és a csípő visszaállítása is. Rékasi rendkívül boldog, amiért többé nem kell sántikálni, valamint a munkába állás is könnyebb lesz mostantól, hiszen míg eddig minden bizonytalan volt és a rendezők, igazgatók sem tudták, hogy mikor vár a színészre egy következő műtét, ennek most már vége. A színésznek még hat hét rehabilitáció és gyógytorna vissza van, valamint egy ideig a mankót még nem dobhatja el, ám hamarosan teljes értékű életet élhet.

„A feleségemmel, Gerdával már tettünk egy rövid sétát, fantasztikus volt. Az elmúlt hét évben nem egyszer összezuhantam, a fájdalom sokszor pokoli volt, és nem láttam a kiutat. Azt hittem, így, korlátozottan kell leélnem az életemet. Hálásan köszönöm a szeretteimnek, Gerdának és a gyermekeimnek, valamint a barátaimnak és a gondolataikkal támogató ismerőseimnek, hogy kitartottak mellettem, mert nélkülük nem ment volna”

- mondta Rékasi.

Még több hír Rékasi Károlyról

Rékasi Károlyra újabb műtét vár: Az a célom, hogy teljes értékű legyek

Rékasi Károly elárulta, miért rúgták ki a Barátok köztből

Még egy titkos esküvő: Rékasi Károly és Pikali Gerda is összeházasodott!

(Kiemelt kép: dfp.hu)