Rékasi Károly elárulta, miért rúgták ki a Barátok köztből

Rékasi Károly azt is elárulta, hogy két évvel később miért vették mégis vissza.

2022. február 26., 10:47

Szerző:

Rékasi Károlyt a tévénézők többsége a Barátok köztből ismeri: 23 éven keresztül ő játszotta Bartha Zsolt szerepét a napi sorozatban. Az 59 éves színésszel most a Blikk közöl nagyinterjút, amiben szóba kerül Rékasi mindkét házassága, gyermekei, sőt, komoly traumát okozó motorbalesete is.

Az interjúból ezen kívül kiderül, hogy a Barátok köztben töltött 23 év igazából miért volt csak 21 – egyszer ugyanis az RTL Klub kirúgta a színészt, majd két év múlva visszavették. Így meséli ezt el:

„két évre kirúgtak. A szerződésünk szerint nem kellett kikérnünk magunkat a stúdiótól más munkákra, csak jelezni, ha máshol forgatunk. Egyetlen kikötés volt, hogy a konkurens csatornához, a TV2-höz nem mehetünk. Felkértek egy sorozatba, a Rendőrsztoriba, amelyről még nem lehetett tudni, hol mutatják be. Imádtam a forgatást, izgalmas volt akciójelenetekben szerepelni, kiképzést kaptunk, rendőrségi lőtéren gyakoroltunk. Leforgott a hat rész, majd közölték, hogy a TV2 adja le. Akkor a karakterem, Bartha Zsolt börtönbe került, engem pedig gyakorlatilag kirúgtak. Két évvel később készült egy felmérés, hogy melyik karaktert szeretik a legjobban. Zsolt kétszer annyi szavazatot kapott, mint a második helyezett. Kis idő múlva meg is szólalt a telefonom, a producer, Kalamár Tamás asszisztense hívott. Hamarosan újra játszottam.”

Rékasi Károlynak van egy további csípős megjegyzése a sorozatra, illetve annak szereplőire. Saját magával kapcsolatban így fogalmaz:

„azon kevés szereplő közé tartoztam, akik tanulták ezt a mesterséget, így talán komplexebben láttam a dolgokat.”

A Barátok közt 2021 nyarán ért véget, de Rékasi Károly már ezt megelőzően is tervezte, hogy legkésőbb 2022 végéig felmond a csatornánál – nos, a sorozatnak ennél hamarabb vége lett.

A Barátok közt szereplői ma

Keményen kritizálta a Nyerő párost a Barátok közt sztárja, íme, miért mondott rá nemet Tihanyi-Tóth Csaba

Döbbenet, ki dagadtozta le Lékai-Kiss Ramónát!

Nyári Dia a fogyása előtti fürdőruhás képet posztolt, rögtön kapott kritikát

(Kiemelt kép: dfp.hu)