Visszavonul a 26 éves világbajnok magyar kenus

Lakatos Zsanett bejelentette, hogy abbahagyja a versenyzést.

2021. szeptember 4., 21:12

Szerző:

A világ és Európa-bajnok Lakatos Zsanett, 26 évesen jelentette be visszavonulását. A magyar sportoló több mint tíz éven át a Győri VE színeiben, majd Újpesten folytatta a versenyzést. Pályafutása utolsó időszakában a Kovács Katalinhoz köthető Sukorói Sportakadémián készült fel versenyeire. 

„Már régebben megfogalmazódott bennem, hogy 2020 szeptemberéig szeretném csinálni, de egy évvel eltolták az olimpiát, így én is eltoltam a pályafutásom befejezését egy évvel” – fogalmazott a sportoló. Lakatos Zsanett a visszavonulása okait fejtegetve hozzátette: „voltam világbajnokságon, Európa-bajnokságon, nyertem is. Az olimpia volt előttem, de nem tudtam azt a szintet megugrani. Bennem volt, hogy hiába csinálja az ember, ha nem sikerül, akkor valami másból kell építkezni. Ha hívtak hétvégén vacsorázni, bulizni, mindig azt mondtam, hogy nem. Én is szeretnék egy kicsit élni. A koronavírus-járvány azt mutatta, hogy lelassult minden és elmegy mellettem a világ, mert én csak edzek, eszem és alszom.”

Lakatos Zsanett síkvizen nyert világbajnoki arany, ezüst és kétszer bronzérmet is. Európa-bajnokságon háromszor tudott nyerni és egyszer a dobogó harmadik fokán is állt. A versenyzéstől való visszavonulás után sem távolodik el teljesen a sporttól. A Kovács Katalin Nemzeti Kaja-Kenu Akadémia edzője lesz, mellette pedig fodrászként is szeretne dolgozni. 

(Kiemelt kép: A döntőbe jutott Lakatos Zsanett a női kenu egyesek 500 méteres középfutama végén a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 24-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI)