Mérgezés: ezért kellett kiüríteni a Dinnyehegyi közi iskolát

A rendőrség kiderítette: az Dinnyehegyi közi iskola gondnoka okozhatta a tömeges rosszullétet. 

2024. április 26., 14:58

Szerző:

Ahogyan arról beszámoltunk, szerda reggel a XXIII. kerületi Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolához riasztották a hatóságokat, mert szúrós szagú gázt éreztek.

A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát.

Az MTI értesülése szerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.

Akkor még nem tudták pontosan, mi okozhatta a riadalmat. Pénteken azonban elismerte a felelősségét a 31 gyerek rosszullétét okozó szúrós szag miatt a soroksári általános iskola gondnoka.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szerdán történt eset után a rendőrségi adatgyűjtés eredményei a gondnokhoz vezettek, aki beismerte tettét – írja a Tények.

A szóvivő ismertetése szerint a rendőrök helyszíni szemlét tartottak és tanúkat hallgattak meg, amelyek alapján látókörükbe került az iskola gondnoka, aki a rendőröknek később elmondta, hogy vegyszereket öntött a földre, amelyek a szúrós szagot okozhatták.

A gondnok arról is beszámolt, hogy a karbantartó helyiségben egy gázsprét is kipróbált.

A dolgozó - saját bevallása szerint - "heccből" nem szólt senkinek - tette hozzá a szóvivő, aki közölte, hogy a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsított férfi a kihallgatásán a tettét elismerte, és kijelentette, senkinek nem akart ártani, sajnálja tettét – tájékoztatott az MTI.

(Kiemelt kép: Mentők a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskola előtt a főváros XXIII. kerületében 2024. április 24-én, miután az épületet ki kellett üríteni, mert gázszagot éreztek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát. Az iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak. MTI/Mihádák Zoltán)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.