Székely Anna Párizs után már a III. Golden Muaythai Gálára készül

Székely Anna az olimpiai bemutatómérkőzése után a III. Golden Muaythai Gálán lép a ringbe.

2024. szeptember 3., 13:17

Szerző:

Olimpiai bemutatómérkőzése után a III. Golden Muaythai Gálán lép a ringbe Székely Anna – írja a Tények. A veresegyházi Golden Muay Thai SE ifjúsági Európa-bajnoka az est főmérkőzésén Vesela Rogaskával csap össze.

„Nyerni megyek, ennek megfelelően készülök”

– tekintett előre Székely Anna a szeptember 7-ei gálára, aki sűrű nyári időszakon van túl, de egyelőre nem foglalkozik ezzel. Hozzátette, nyolc edzése van egy héten, emellett úszik és fut, szóval mindent belead. „Ez a nyár ilyen, készültünk a párizsi bemutatkozásra, aztán hazatérve volt néhány nap pihenő, majd jött a gálára való felkészülés. Nem mondom, hogy nem megterhelő, de igazából vannak céljaim, amelyeket el szeretnék érni, ehhez pedig ez kell.” – közölte a sportoló. 

A veresegyházi Golden Muay Thai SE ifjúsági Európa-bajnoka főmérkőzést vív majd két hét múlva, ellenfele a görög színekben szereplő Vesela Rogaska lesz. Székely Anna ezzel kapcsolatban kijelentette, a görög sportoló nagyon jó, erős versenyző, bár ezen a szinten, ahol tart, nincsenek gyenge ellenfelek.

„Kemény, jó mérkőzésre számítok, de így szép nyerni. Megvan a taktikánk ellene, ennek megfelelően készülök”

– tette hozzá. 

Székely Anna amúgy a párizsi játékok kiegészítőeseményei közt megrendezett muaythai gálán is ott lehetett a meghívott, mindössze két magyar egyikeként. Mint mesélte, különleges élmény volt az olimpiai helyszínen szerepelni, reményei szerint teljesítményével hozzájárult ahhoz, hogy legkésőbb nyolc év múlva, Brisbane-ben a hivatalos program része is legyen sportága. 

„Hatalmas élmény volt ilyen hangulatban kint lenni, büszke vagyok arra, hogy így képviselhettem a hazámat és a klubomat. Hazatérve is csak pozitív dolgokat kaptam, az edzőm, Berkes Ádám is elégedett volt a mérkőzésen nyújtott teljesítményemmel, emellett Veresegyházától kaptam egy polgármesteri elismerést is. Nagyon jó érzés, és plusz motiváció, hogy így is elismerték a munkánkat.”

– mondta az esemény kapcsán a thai boxoló. 

Székely Anna felkészítője is készül

Székely Anna felkészítése mellett a gála főszervezőjeként is ezer fokon ég Berkes Ádám, aki felidézte, eredetileg nem sorozatként képzelték el a veresi rendezvényt, ám a visszajelzések alapján végül úgy döntöttek, hagyományt teremtenek belőle. Így a szervezők már a harmadik gála felé tartanak, és terveik szerint nem is állnak meg egy darabig. Berkes Ádám hozzátette, számos újítást terveztek el, melyek főleg a látványvilágot és az összecsapások körüli élményt érintik. A VIP-vendégek számára például a hasonló hazai rendezvények körében egyedülállónak számító tányérszervízzel készül. A lényeg azonban mégis csak a ringben zajlik majd, így olyan meccskártyát igyekeztek összeállítani, amely minden korábbinál több izgalommal és nívósabb küzdelmekkel kecsegtet.

„Amit kiemelnék az mindenképp a főmérkőzés, amit Anna fog vívni egy iszonyat kemény görög lány ellen. De azért hozunk csemegét még, ilyen például Ajtai Benjamin és Rehák Márk találkozása 63,5 kg-ban, de a 67 kg-os Balogh László és Tóth Zsombor küzdelme is kemény csatának ígérkezik”

– fogalmazott a veresegyházi Kucsa Tamás Sportcsarnokban rendezett gála főszervezője.

(Kiemelt képünkön Székely Anna. Forrás: Golden Muay Thai SE Facebook oldala)