Rendőrök oszlatták a Zürich-drukkereket

A Zürich labdarúgócsapatának drukkerei összecsaptak a svájci rendőrökkel az együttes vasárnapi bajnoki mérkőzése előtt, előbbiek különböző tárgyakkal dobálóztak, utóbbiak gumilövedékeket, könnygázt és vízágyúkat is bevetettek.

2021. május 3., 13:21

Szerző:

A rendőrség tájékoztatása szerint a Letzigrund Stadion elé több száz hazai drukker vonult ki szervezett keretek között, hogy a létesítményen kívülről szurkoljon, illetve valahogy bejusson a lelátóra a kiesés szempontjából fontos Zürich–Lugano mérkőzésre – írta az MTI. A járványhelyzet kapcsán érvényes korlátozások miatt az országban maximum 15 fős társaságok találkozhatnak, míg a svájci liga meccsein csupán százan lehetnek a lelátón.

A rendőrök szerették volna feloszlatni a tömeget, de a szurkolók köveket, palackokat és pirotechnikai eszközöket dobáltak feléjük, így erre reagálva ők is bevetették az ilyenkor használatos technikákat. Hozzátették: az incidensben senki nem sérült meg. A Zürich szurkolói támogatása nélkül végül 3–0-ra győzött. A tízcsapatos ligában hetedik helyezett gárda hét forduló után nyert ismét.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: AFP | Fabrice Coffrini)