Palkovics László mindent megígért az F1 elnök-vezérigazgatójának

Lesz verseny, felújítás, fejlesztés. 

2021. július 31., 12:22

Szerző:

Biztosan lesz 2037-ig Forma-1-es futam a Hungaroringen – mondta az innovációs és technológiai miniszter szombaton, miután a Magyar Nagydíj helyszínén egyeztetett Stefano Domenicalival, az F1 elnök-vezérigazgatójával. Palkovics László kiemelte: biztosította Stefano Domenicalit, hogy a magyar kormány elkötelezett a versenyrendezés iránt, így az eredetileg 2032-ig szóló pénzügyi megállapodást további öt évvel meghosszabbították.

„Ahhoz, hogy ez meg is valósuljon, sok a tennivaló, ugyanis az 1986-ban épült versenypálya rusztikus ugyan, de átfogó fejlesztésre szorul" – jelentette ki a miniszter.  Elmondta, megújul majd a mogyoródi létesítmény bejárati része, főlelátója és főépülete is.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos beszédet mond a Magyar Autó- és Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUNDA) budapesti tanácskozásán a Várkert Bazárban 2021. július 30-án. Palkovics László kijelentette, hogy az Európai Uniónak az a célja, hogy 2050-re balesetmentessé váljon a közlekedés, 2030-ra pedig a jelenleginek a felére csökkenjen a balesetek száma. MTI/Bruzák Noémi)