Négy magyar aranyérem formagyakorlatban

A magyar szövetség beszámolója szerint a férfiaknál Brebovszky Zoltán a kreatív és a zenés kategóriában győzött.

2021. szeptember 19., 10:47

Szerző:

Négy magyar aranyérem született a felnőttek mezőnyében formagyakorlatban a budapesti BOK Csarnokban zajló 26. Magyar Kick-box Világkupaverseny szombati napján. A magyar szövetség beszámolója szerint a férfiaknál Brebovszky Zoltán a kreatív és a zenés kategóriában győzött, Mónus Viktor pedig ugyanezek fegyveres változatában lett első. A ringküzdelmek során a felnőtt magyar indulók közül ketten jutottak a vasárnapi döntőkbe: a K1-es szabályrendszerben Szabó-Tóth Dávid és Boros Petra küzdhet az aranyéremért.

A megnyitón Galambos Péter, a magyar szövetség elnöke kiemelte, a résztvevői létszám jól mutatja, hogy mennyire ki volt éhezve a kick-boxos társadalom a versenyzésre. A 45 ország több mint 1700 sportolójának indulása azt jelzi, hogy a nemzetközi szövetség (WAKO) erős és megújulásra képes, amint az egy olimpiai sportághoz illik - hangsúlyozta a sportvezető.

(Kiemelt kép: Hungarian Kickboxing World Cup a budapesti BOK Csarnokban 2021.szeptember 18-én. Fotó: Magyar Kick-box Szakszövetség WAKO Facebook-oldala)