Hatalmas siker: kergetésből az élmezőnybe tört Berecz Zsombor a tokiói olimpián

A tizedik helyről tornázta fel magát az olimpiai csúcsra.

2021. augusztus 1., 09:18

Szerző:

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor kilenc futam után továbbra is a harmadik helyen áll a tokiói olimpián és már biztosította helyét az éremversenyben. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó vasárnap - akárcsak a nyolcadik futamban – a mezőny második feléből, a tizedik helyről jött fel és futott be negyedikként. Gyakorlatilag egymást „kergették" a második helyen álló spanyol Joan Cardonával és a negyedik holland Nicholas Heinerrel. Berecznek sikerült mindkettőjüket megelőznie, így már csak két helyezési pont a hátránya Cardona mögött – közölte az MTI.

A futamot egyébként a címvédő brit Giles Scott nyerte – ez volt a hatodik első helye –, előnye tíz pont a másodikkal és 12 a magyar hajóssal szemben. A finndingisekre vasárnap még egy futam vár, majd kedden következik a legjobb tíz számára az éremverseny az Enosima Jachtkikötőben.

Korábban írtunk róla, hogy a vitorlázás olimpiai kategóriában a finndingisekre vasárnap 8 órától újabb két futam várt, majd kedden következik a legjobb tíz számára az éremverseny. Azt írtuk, Berecz Zsombor nyolc futam után a harmadik helyen áll. A Fazekas Mária, Madarász Dóra, Pergel Szandra összeállítású magyar női asztalitenisz-válogatott a csapatverseny nyolcaddöntőjében a házigazda japánokkal találkozik 12.30-tól. Bővebben erről itt olvashat.

(Kiemelt kép: Berecz Zsombor a riói nyári olimpia férfi vitorlásversenyén, a Finndingi hajóosztály ötödik futamában a Rio de Janeiró-i Dicsőség Jachtkikötőben 2016. augusztus 11-én. Fotó: William West / AFP)