Bevásárol a mosógép

2019. augusztus 24., 19:12

Szerző:

Az LG Electronics a 2019-es IFA szakkiállításon mutatja be új, az európai piacokra szánt ThinQ háztartási gépeit, amelyekben immár elérhető az Amazon automatizált online vásárlási szolgáltatása, a Dash Replenishment (ADR). Az LG mesterségesintelligencia-megoldásaival felvértezett háztartási eszközök az ADR révén intézik a felhasznált, fogyóban lévő mosó- és tisztítószerek online utánrendelését és házhoz szállíttatását az Amazonról. Azzal, hogy gondoskodnak saját ellátásukról, a berendezések a teljesen automatizált okosotthon kényelmét kínálják. Az integrált ADR-szolgáltatás egyes európai piacokon elsőként az idén ősszel piacra kerülő LG ThinQ mosó- és mosogatógépekben lesz elérhető.

Az erre alkalmas gépeken a felhasználók a saját Amazon-felhasználói fiókjukat használva kezelhetik az ADR szolgáltatásait. Az LG okoskészülékei – a működés során felhasznált mennyiségek alapján – automatikusan jelzik az ADR-nek, hogy időben rendelje meg és szállíttassa házhoz az előzetesen kiválasztott típusú mosó- és mosogatószereket, öblítőket, így nem fordulhat elő, hogy ezekből kifogynak az otthoni készletek. Az Amazon automatizált online vásárlási szolgáltatása hamarosan az LG ThinQ hűtőkben és a légtisztítókban is elérhető lesz.

Az Amazon mellett az LG más mesterségesintelligencia-szolgáltatókkal – köztük a Google-lel és a Yandexszel – is együttműködik azért, hogy okos háztartási eszközei még több kényelmi funkciót kínáljanak a felhasználóknak. / K. T.