Már egy éve a rendőrök likvidálásáról fantáziált az esztergomi robbantó

Hátborzongató bejegyzést tett közzé közösségi oldalán az esztergomi robbantó.

2023. szeptember 23., 10:05

Szerző:

Az esztergomi robbantó egy évvel korábban már arról fantáziált, hogy zsarukat öl –írja a Blikk. Egy végrehajtó elleni külföldi merényletről szóló cikket osztott meg közösségi oldalán, amelyhez azt írta „Mintha csak rólam írták volna! Nekem ugyan csak a kocsimat akarja elrabolni úgy, hogy semmiféle adósságom nincsen és hiába bizonyítom ezt be, bevédik a rendszert és csalnak, hazudnak, erődemonstrálnak! Én is megígértem a sok patkánynak, bíróknak, ügyészeknek, rendőröknek, végrehajtó parazitáknak, hogy likvidálva lesznek, ha megpróbálják. Mindenkinek irtani kellene őket, mert ezek maguktól soha nem állnak le! (…) A baj az, hogy a legtöbb megnyomorított azt hiszi, még van veszteni valója! Gondolod, hogy én börtönbe mennék? Ha rám küldik a kommandót, akik tökig golyóállóban, meg géppisztollyal rám jönnek vagy tízen-húszan, én együttműködő leszek? Azokból is annyit viszek magammal, amennyit csak tudok! Ha mindenki ezt tette volna, aki öngyilkos lett, ezek miatt a tömeggyilkosok miatt, már rég le lennének rendezve!”

A Blikk információi szerint a rendőrgyilkos a szabolcsi Kömörő településről származott, ahonnan előbb Budapestre, majd Esztergomba költözött. Egyedül már csak a panziónak és játszóháznak kialakított ingatlanja kötötte a szülőfalujához, amit már jó ideje próbált eladni. Az épület közvetlenül az önkormányzat mellett áll, így az ott dolgozók is jól ismerték őt. Úgy tudjuk, a szüleivel annak idején jó módban éltek, az édesanyja a termelőszövetkezetben volt főkönyvelő. A családjában azonban kódolva volt a tragédia: az édesapja felakasztotta magát, az anyjának pedig a halála előtt alkoholproblémái voltak.

„A helyiek tartottak tőle, ezért nem is vitte oda hozzá senki a gyerekét. Néhány idegen persze megfordult nála, de már régen nem üzemelt, ezért árulta. Egy darabig a fővárosban is élt, ahol összeházasodott egy nővel, akitől egy fia is született, de már régóta nem tartotta velük sem a kapcsolatot” – magyarázta a Blikknek a hivatal igazgatási ügyintézője, Bakuné Kiss Erika.

J. László majdnem minden megnyilvánulása bővelkedik zavaros gondolatokban. Erről árulkodik az a szöveg is, amellyel a „túlélőhelyként” feltüntetett kömörői házat próbálta eladni 14 millióért. A hosszas leírásában kifejtette, a nagyvárosokban hamarosan élhetetlen lesz a környezet, nem lesz élelmiszer, ivóvíz, az utcákat bandák fogják uralni, amik folyamatos harcban állnak egymással és a fegyvertelen lakossággal. „Az állami terror miatt a saját lakásodat nem hagyhatod majd el anélkül, hogy ki ne tennéd magad az embertelen retorzióknak, mint ahogy azt az elmúlt két évben már bevezető szinten megtapasztalhattad” – írta.

Ahogy arról beszámoltunk, az Esztergom külterületén történt robbanásban egy rendőr elhunyt, többen pedig megsérültek. A robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben. Bordatörés, orrtörés, fogazat elvesztése miatt kerültek kórházba a sérültek, voltak, akik a kerti tóba zuhantak a detonáció miatt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)