Jobban vannak az esztergomi robbantás sérültjei

A kommandósok döntően csonttöréseket és könnyebb égési sérüléseket szenvedtek.

2023. szeptember 22., 15:59

Szerző:

Javult az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök állapota a Magyar Nemzet szerint, kiváltképp az intenzív osztályon ápolt kommandós, azonban a teljes felépüésig még hosszú az út. 

A robbantás következtében beton-, tégla- és fatörmelék zúdult a rendőrökre, akik döntően test szerte csonttöréseket (végtag-, borda-, arccsont- és fogtörés) és könnyebb égési sérüléseket szenvedtek.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, Esztergom külterületén robbantott egy már körözés alatt álló masszőr, amikor a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei rátörték az ajtót. Az incidensben egy rendőr és az elkövető életét vesztette, többen megsérültek.

A TEK közölte, hogy mivel a műveletet még sötétedés előtt be akarták fejezni, megkezdték a behatolást. A TEK-esek megnyitották a kaput, egyetlen kommandós nem tudott bejutni. Egyikük tisztán látta, hogy a férfi egy flexszel a kezében egy gázpalack felé indult. A detonáció következtében 8-10 métert repültek a közelben tartózkodó rendőrök.

(Kiemelt kép: Rendőrségi kordon egy robbantás helyszíne közelében Esztergom külterületén 2023. szeptember 21-én. Az előző nap rendőri intézkedés közben egy körözés alatt álló férfi - az elsődleges információk alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során. A robbantás következtében a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben. MTI/Máthé Zoltán.)