Kiskorú diákjával szexelt egy hajdú-bihari tanár – felfüggesztettet kapott

Egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolai tanár a neten üzent egy kiskorú iskolásnak még 2022. január elején. Az üzenetváltások során viszonyuk egyre bizalmasabbá és bensőségesebbé vált. Februárban és márciusban többször találkoztak, köztük intim, testi kapcsolat is kialakult.

2024. február 21., 08:08

Szerző:

A vádlott, mint a sértett iskolájában tanító tanár, fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel – írja az ügyészség alapján a Telex.hu.

Az ügyben a Püspökladányi Járásbíróság tanúkat, köztük zárt tárgyaláson a sértettet is kihallgatta, valamint meghallgatta az eljárás során kirendelt szakértőt. A bizonyítási eljárás eredményeképpen a bíróság megállapította a vádlott bűnösségét, őt a tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek. A járásbíróság 2023. november 16-án meghozott elsőfokú ítéletében a vádlottat 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az elsőfokú ítéletet az ügyészség akkor tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be ellene.

A Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság, 2024. február 20-án kihirdetett ítéletében helybenhagyta a Püspökladányi Járásbíróság döntését.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy az ügyben abszolút eljárási szabálysértés nem történt, a bűncselekmény minősítése, indokai helyesek voltak. A törvényszék egyetértett az első fokon megállapított tényállással, a kiszabott büntetés neme és mértéke is helyes az egyéni és a generális prevenció elveinek érvényesüléséhez. Mivel a vádhatóság az elsőfokú bíróság ítéletét tudomásul vette, a büntetés súlyosbítására nem kerülhetett sor.

Megszökött a házi őrizetből a pedofil bűncselekménnyel gyanúsított futballedző

Ahogyan arról korábban írtunk: a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki az 54 éves férfival szemben, aki 2022. december 6-tól 2023. november 7-ig letartóztatásban volt, majd a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a kijelölt ingatlant nem hagyhatja el. Ezt azonban nem tartotta be, és november 19-én ismeretlen helyre távozott.

Fogolyszökés miatt elfogatóparancsot adott ki egy 54 éves férfivel szemben a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság. A gyanúsított három hónapja egyszerűen lelépett a házi őrizetből – írja a Blikk. A pedofil bűncselekménnyel vádolt férfi azóta bujkál.

„A megalapozott gyanú szerint az edzőként dolgozó férfi munkakörébe tartozott az is, hogy éjszaka felügyelje az externátusként működő diákszálláson elhelyezett gyerekeket. 2022 novemberében egyik éjszaka a gyanúsított egy alvó kiskorú fiúval szexuális cselekményt végzett. Néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval ugyanígy tett. Ezek a cselekmények ismétlődtek is 2022 novemberében” – erősítette meg a lapnak dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)