A megszúrt lány édesapja: újra megvédem a gyerekem, ha kell

Vigyázni kell Kerepesen a HÉV-megállóban.

2024. február 7., 10:22

Szerző:

Kerepes HÉV-megállójában egy férfi tapétavágóval sebesítette meg lánya zaklatóját – számolt be az esetről RTL. Megrázó történet!

Az apa azt mondta az RTL Híradójának, hogy lánya sírva hívta őt telefonon. Amikor az állomásnál találkoztak még mindig zokogott. Mint mondta: nem sajnálja amit tett, és újra megtenné, ha a gyerekét meg kellene védenie. 

Mi történt Kerepesen?

A gödöllői Kerepes HÉV-állomosán egy apa vasárnap délután megvágta egy másik férfi nyakát. Az apát lánya hívta segítségül, aki azt állította, hogy a HÉV-en egy három fős társaság egyik tagja zaklatta őt. 

A fiatal nőt telefonon érte el az RTL stábja, aki így nyilatkozott:

„Egész úton cigánykurvázott engem, leszállok megverlek téged. Mikor elérkeztünk a kerepesi úti megállóhoz mögöttem álltak a férfiak, és mikor leszálltam az egyik megpróbált alám nyúlni.”

A lány édesapja az esetet így mesélte: 

„Odaálltam eléjük, hogy ne menjenek tovább. Várjuk meg a rendőrséget. Felelősségre vontam őket, nyilván mint minden apa, mégis hogy képzelik ők, hogy az én lányommal ezt csinálják. Abban a pillanatban már ütött is az első felém.”

Ekkor kezdődött el a dulakodás, és az apa szerint a társaság egyik tagja közben folyamatosan fenyegetőzött. Emiatt úgy érezte, hogy nem maradt más megoldás, mint elővenni a tapétavágót. 

„Dulakodás közben szó szót követett és én elvágtam a nyakát. Nyilván  önvédelemből is, de nagyrészt ezt az diktálta, hogy ő ne tudjon a lányom után menni és követni” 

– mesélte az apa a z RTL-nek telefonon.

A megvágott férfi súlyos sérülést szenvedett. A Híradó az ügyben megkérdezett egy ügyvédet, aki azon a véleményen van, hogy felmerülhet, hogy az apa jogosan védte meg magát és a lányát. 

„Hogyha az ismeretlen támadók kezdeményezik a támadást az apával szemben is, akkor, elméletileg a jogos védelem felmerülhet a saját védelme érdekében is és akár a lánya védelme érdekében is, de azért ez a snittszer jelenléte az embert kicsit elgondolkodtatja” – magyarázta az ügyvéd a Híradónak.

Az apa azt mondta, viseli tette következményeit, újra védené a gyerekét, ha kell, nem bánta meg amit tett.

Az apát vasárnap őrizetbe vették, de másnap szabadon engedték. Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indítottak ellene eljárást. A rendőrség garázdaság miatt is nyomoz.

Gyurica László, helyi polgármester arról tájékoztatta a lakosságot Facebook oldalán, hogy a támadó ukrán származású férfi volt. Mint írja: „a lány apja dulakodásba keveredett a támadóval és torok magasságában megvágta.”

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot.

(Kiemelt képünk illusztráció: Kék fény világít egy rendőrautó tetején. Fénykép: Sarah Knorr/ DPA / Picture-Alliance via AFP)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.