Tapétavágóval esett volt férje torkának egy nő

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy nő tapétavágó késsel támadta meg volt férjét és annak barátnőjét.

2023. július 14., 12:31

Szerző:

A gyanúsított nő és volt férje házasságát 10 éve felbontotta a bíróság, azonban ennek ellenére 2021. év elejéig továbbra is együtt laktak. Ezt követően a volt férj elköltözött, barátnője lett. Az elvált nő nem tudta elfogadni, hogy magára maradt, ezért 2022. január 5-én az esti órákban megjelent a pár győri hétvégi házánál.

Az ugyeszseg.hu beszámolója szerint a házban a magával vitt tapétavágó késsel a volt férje arcát, nyakát és a barátnő nyakát, lábát, kezeit többször megvágta. A vérző férfinak sikerült a kést a nőtől elvenni, a barátnője pedig elmenekült. A sértett értesítette a mentőket, a barátnőjét másnap reggel sokkos állapotban találták meg a rendőrök.

A férfi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A barátnője pedig könnyű sérüléseket szenvedett, de a bántalmazása akár halált okozó következménnyel is járhatott volna.

A Győri Törvényszék a nőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében, feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítás, míg a nő enyhítés érdekében fellebbezett. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

(Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: AFP.)