Tapétavágó késsel esett az asszonynak, aztán a gyereknek, aztán az apjának

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly májusban féltékenységből halálra szurkálta élettársát. 

2022. május 18., 16:55

Szerző:

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez szerdán eljutatott közleményében azt írta, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, valamint kétrendbeli könnyű testi sértésben bűnösnek talált férfi legkorábban 27 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az ítéleti tényállás szerint a pár kapcsolata megromlott, amikor pedig az asszony új viszonyt kezdeményezett, a férfi rendszeresen zaklatta és bántalmazta – írta az MTI.

A vádlott 2021. május 31-én hajnalban hazament közös házukba, a kulcsra zárt ajtón kopogott, majd amikor az asszony beengedte, ütni kezdte és egy tapétavágó késsel több alkalommal megszúrta. A bántalmazást hallva

a lakásban tartózkodó gyermekük telefonon segítséget hívott, magához vett egy kést és édesanyja segítségére sietett

 – ismertette a szóvivő.

A férfi kikapta a kést a gyermek kezéből, megütötte, majd a már földön fekvő nőt ismét többször megszúrta. Időközben a helyszínre érkezett a nő édesapja, aki előtt a vádlott többször hasba szúrta magát, az idős férfit pedig – aki számon kérte lánya bántalmazását – a késsel kétszer homlokon vágta. Az asszony a helyszínen életét vesztette. Resán Dalma hozzátette, a bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott részben beismerő vallomását és azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

Súlyosító körülményként vette figyelembe büntetett előéletét, valamint azt, hogy tettét közeli hozzátartozója sérelmére követte el. Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője is három munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

(Kiemelt képünk: 168.hu | Merész Márton)