Gyerekek mellett árulták a kábítószert

Dílereket fogtak el a rendőrök. A kábítószer-kereskedők óvoda mellett is árulták az új pszichoaktív szereket. 

2021. július 12., 15:52

Szerző:

Gyermekjóléti szolgálat mellett is árult drogot az a két férfi, akiknek vasárnap rendelték el a letartóztatását bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettével. A kábítószer-kereskedők fiataloknak is adtak el drogot.

A dílerek erkölcsi mércéjét még az sem ütötte meg, hogy óvoda mellett áruljanak narkotikumot, a gyermekotthonok és családsegítők melletti drogkereskedés pedig remek üzletnek ígérkezett, amíg rács mögé nem kerültek miatta. 

A két elítélt a kábítószereket nagyrészt kiskorúaknak értékesítette, akik sokszor a szülőktől kapott zsebpénzből fizették az anyagot. A drogterjesztőknél és -fogyasztóknál nemcsak biofüvet találtak az egyenruhások, de lefoglaltak egy új pszichoaktív szert is.


A legnagyobb illegális piacot jelentő drogbiznisz sajnos a fiatalkorúakat veszélyezteti a leginkább. Az EU tehetősebb országaihoz képest Magyarországon nagyobb problémát jelent, hogy meglehetősen változó a marihuánaként értékesített termékek minősége. Egy átlagos fogyasztó „megbízható forrás” hiányában gyakorlatilag alig tudja megítélni, hogy milyen fajta növényi őrlemény vásárol, pláne, ha az illető kiskorú. További probléma még, hogy sokszor a díler sem tudja, hogy mit árul. A gyerekek könnyedén válhatnak kísérleti alannyá, hiszen szüleikkel nem fogják megvitatni az észlelt tüneteket, hatásokat, amivel csökkenthetnék a dílerek lebukásának esélyeit. 

A két középkorú dílert a saját vevőjük buktatta le, ugyanis a 25 éves férfit gépkocsivezetés közben igazoltatták, ekkor találták meg nála az alufóliába csomagolt, barnás színű növényi törmeléket is. Ezt követően már hamar eljutottak a nyomozók a kábítószer-kereskedőkhöz.  

Tegnap 16:08

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.