Itt a lista! Ennyiért lehet megvacsorázni Magyarország legjobb éttermeiben
Kiosztották a Dining Guide Év Étterme díjat, most pedig azt is eláruljuk, mennyibe kerül egy vacsora az ország legjobb éttermeiben.
Magyarországon már több Michelin-csillaggal kitüntetett étterem is működik, és nagyon sok kiváló séf dolgozunk hazánkban. Az ilyen helyeken a vacsora nem egy átlagos étkezés, hiszen valódi kulináris élvezet. A legjobb éttermek különleges menüvel várják a vendégeket, és most az is kiderült, ezért mennyit kell fizetni, olvasható a Pénzcentrum cikkében.
Ennyibe kerül egy vacsora az ország legjobb éttermeiben
A Dining Guide Év Étterme Gála keretében idén az őrségi Pajta vitte el a fődíjat. A Michelin-csillagos étterem, Akács István séf vezetésével színházként kezeli a vacsoraélményt, ahol a 6 és 9 fogásos menük 38 000–45 000 Ft-ba kerülnek, borpárosítással akár 90 000 Ft-ig is felkúszhatnak. A gasztronómiai történetmesélés mellett a helyi hagyományokra építő nemzetközi konyha is elismerést aratott.
Stand
Továbbra is a Stand számít a legmagasabb színvonalú budapesti étteremnek, ahol egy vacsora ára könnyedén átlépheti a 200 000 Ft-ot, ha a legexkluzívabb borpárosításokat is választjuk. Széll Tamás és Szulló Szabina két Michelin-csillagos konyhájában fine dining mesterművek születnek.
Alelí
Az év „Szerethető Étterme” címet az Alelí kapta, amely nápolyi gyökereken nyugvó olasz konyhát kínál, fine dining hangulatban, de elérhető áron. Egy kétfogásos vacsora egy pohár borral akár 15–20 ezer forintból kijön, a teljes lakoma borkísérettel pedig 30–40 ezer Ft/fő körül mozog.
Essência
A Michelin-csillagos Essência különleges fúziót kínál: portugál gyökerek magyar alapanyagokkal. A 7 fogásos menü nemzetközi borpárosítással is 90 ezer forint alatt marad, így az egyik legkiegyensúlyozottabb ár-érték arányú fine dining élményt nyújtja Budapesten.
Rumour
A Rumour séfasztalos koncepciója egyedi a hazai mezőnyben. A tíz fogásos menü ára 68 800 Ft, míg az előadás rövidebb változata, a Pre-Theatre menü - 44 900 Ft-ba kerül. Borpárosítás és extra díjak mellett a teljes élmény akár 100 ezer forint fölé is emelkedhet.
SALT
A SALT egyetlen 14 fogásos menüt kínál, 69 500 Ft-ért. A természetközeli alapanyagok és az erjesztéses technológiák különlegessé teszik a kínálatot. Az italpárosítás ára 24 000–85 000 Ft között változik.
Anyukám Mondta
Az encsi Anyukám Mondta továbbra is a legnépszerűbb vidéki helyek egyike. Pizzák 4–5 500 Ft között, míg egy ötfogásos séfmenü 24 990 Ft-ért kérhető, borpárosítással 35 ezer alatt marad.
Casa Christa
A balatonszőlősi Casa Christa konyháját Tóth Keve vezeti. A kiváló ár-érték arányú kínálatban a levesek 1 690 Ft, a főételek 3 290–3 490 Ft között mozognak. A díjnyertes étterem házias ételekkel és balatoni panorámával csábít.
(Kiemelt kép: Pixabay)