Ellopták a Balkán Fanatik turnébuszát, hangszereik nagy része is eltűnt

A közösségi médiában kért segítséget a Balkán Fanatik együttes.

2024. június 3., 10:52

Szerző:

Minden zenész rémálma vált valóra a Balkán Fanatik együttes számára hétvégén, a zenekar kisbuszát ugyanis ellopták – számolt be róla az együttes dobosa, Benedeczki Sándor a Facebookon.

Önmagában a kisbusz eltűnése is jelentős anyagi kárt jelent, de tovább súlyosbítja az együttes helyzetét az a tény, hogy rengeteg felszerelésük is a buszban volt.

A rendőrségi feljelentés természetesen megtörtént, ám a zenekar a közösségi médiában is arra kérte az ismerősöket és zenerajongókat, hogy osszák meg a hírt minél többen, ugyanis azt remélik, hogy legalább a hangszereiket sikerül visszakapniuk.

A Balkán Fanatik kisbuszát a II. kerületből lopták el

A gépjárművet szombaton virradóra tulajdonították el, a zenekar pedig attól tart, hogy mind a buszt, mind a benne lévő értékes hangszereket nagyon gyorsan eladhatják az elkövetők, akár szétszedett állapotban, részletekben is.

Mint kiderült, az ezüstszínű, Ford Transit típusú kisbuszt a zenekar felszerelésével a II. kerületi Balogvár utcából lopták el. A jármű rendelkezett nyomkövetővel, ennek legutolsó adatai a XVIII. kerületi Bihar utcát jelzik, de a kisbuszt itt már nem találták meg. Azt valószínűsítik, hogy a nyomkövetőt megzavarhatták annak érdekében, hogy ne akadjanak a nyomára.

Pedig az időfaktor rendkívül fontos tényező, ugyanis a rendőrség azt már többször is megerősítette, hogy az autótolvajok bevett módszere, hogy az ellopott járművet a lehető leghamarabb szétszedik, és darabokban értékesítik tovább, így pedig a hatóságoknak, illetve a tulajdonosnak nagyon kevés esélye marad arra, hogy eredeti állapotában megtalálja az autót.

A kisbusz rendkívül fontos szerepet töltött be a zenekar életében, hiszen turnéikra is ez a jármű kísérte el őket. A nagyértékű dobfelszerelés pedig még ennél is fájóbb pont, annál is inkább, mivel így dolgozni és fellépni sem tudnak. Benedeczki Sándor posztja szerint már egy lista is készült az eltűnt hangszerekről, amelyekről fotókat is közzétettek, így ez is segíthet az azonosításukban.

Rengetegen írtak már a zenekarnak, más együttesek és zenészek is együttérzésüket fejezték ki, többen pedig a segítségüket is felajánlották.

A rajongókat mélyen megdöbbentette az eset, Benedeczki Sándor posztját több ezren osztották meg a különböző platformokon, a szakmai oldalakon is elterjedt a lopás híre, így az elkövetőnek nagyon nehéz dolga lesz, ha a hangszereket tovább szeretné értékesíteni.

Egyes kommentelők már most arról írnak, hogy érdemes lenne jótékonysági gyűjtést indítani azért, hogy a zenekar mielőbb pótolhassa az ellopott értékeket. Ezt most még korainak tartják, egyelőre várnak a fejleményekre, ám továbbra sincs hír sem a kisbuszról, sem a benne maradt felszerelésről.

(Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)