300 ezer nyugdíjas kap ingyen taxiutalványt Bécsben a járvány miatt

2020. március 31., 19:16

Szerző:

Háromszázezer 65 év feletti lakost értesített levelében Michael Ludwig bécsi polgármester arról, hogy 50 euró értékű taxiutalványt kapnak a legszükségesebb teendők elvégzésére – tájékoztatta az Indexet Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Aki szeretne ingyen taxizni, válaszban kell jeleznie ezt. Az első kuponokat már ki is postázták. A támogatás egy 85 millió eurós azonnali segítségnyújtásra szánt pénzügyi csomag része.

Ausztriában a legmagasabb a jelentett vírusos esetek száma, 3977 regisztrált fertőzött közül 30-an haltak meg. Viszont itt végezték el eddig a legtöbb tesztet is, összesen több mint 23 ezret, ezek közül csak vasárnap 2823-at – jegyzi meg a portál.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.