Ingyen sör is jár azoknak, akik elmennek szavazni ebben a városban

A rossz hír, hogy elég messze van. 

2024. április 28., 09:44

Szerző:

A dél-indiai Bengaluru városában többek között ingyen sör, ingyen étel, fuvar és vidámpark is jár azoknak a lakosoknak akik elmennek szavazni. Az alacsony részvételi arány miatt döntöttek úgy, hogy ösztönzik a lakosokat – írja az Index. Az indiai választások 44 napig tartanak.

A városi söröző ingyen sört kínál az első ötven szavazó vendégnek 

BBC beszámolója szerint az ingyen sör mellé ingyenes egészségügyi szűrés is jár, így szavazásra bírni a lakosokat az általános választásokon az indiai Bengaluru városában. Szerdán az állam legfelsőbb bírósága engedélyezte a szállodák egyesületének, hogy ingyenesen vagy kedvezményes áron adjon ételt mindaddig, amíg az nem sérti a választási irányelveket.  „Néhány üzletben ingyenes kávét, dosát (rizstésztából és lencséből készült sós palacsinta) és gyümölcslevet biztosítanak a hőség leküzdésére, máshol kedvezményesen árulják az ételt” – mondta PC Rao, egy helyi szállodaszövetség elnöke.

A Blu-Smart fuvarmegosztó is 50 százalékos kedvezményt biztosít nekik a szavazóhelyiségek 30 kilométeres körzetében, míg a Rapido taxi ingyenes fuvart kínál a fogyatékkal élőknek és az idős szavazóknak.  Egyes élelmiszerüzletekben a vásárlóknak fel kell mutatniuk letörölhetetlen tintával szennyezett ujjukat annak bizonyítására, hogy szavaztak.

INDIA-POLITICS-VOTE

 A legutóbbi, 2019-es általános választásokon a város déli választókerületében volt a legalacsonyabb a szavazati arány Karnátaka államban: 53,7 százalék. A legtöbb vállalat már a múlt héten elkezdte ösztönözni a lakosokat a szavazásra, de ajánlataikat csak szerdán tették közzé, miután az állam legfelsőbb bírósága engedélyezte a kérést. A népszerű Wonderla vidámpark kedvezményes áron ad jegyeket a szavazóknak.

2024. április 19. és június 1. között általános választásokat tartanak Indiában. Ennek során közel 970 millió indiai állampolgár – a világ népességének több mint 10 százaléka – lesz jogosult leadni szavazatát. Más nagy népességű országokkal ellentétben azonban a választási procedúra 44 napot vesz igénybe, ami a leghosszabb a világon.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).