Csillagászati összegért vett magának mediterrán kastélyt Los Angelesben Magyarország 36. leggazdagabb embere

2019. szeptember 12., 13:27

Szerző:

Szekeres Ildikó és Nagy György az Egyesült Államokban, a kaliforniai Bel-Air városnegyedben 6,1 millió dollárért (nagyjából 1,84 milliárd forintért) vásárolt egy mediterrán stílusú kastélyt. A kastélyhoz egy félhektáros birtok is tartozik.

Az elkerített területen egy hosszú, kanyargós felhajtón keresztül lehet eljutni a parkolóhoz, amely három garázsból áll. A ház előcsarnoka nagyjából 776 négyzetméter nagyságú. A házba belépőket elsőként egy egyedi márványpadló, kettős lépcső és egy csillár látványa fogadja. Ezt az egyik oldalon egy étkező, még a másikon egy világos, keményfa padlóval ellátott nappali követi.

Szekeres Ildikó és Nagy György
Fotó: Vasas SC

Az épület emeletén a fő hálószobának különálló teret biztosítottak az építészek a kialakításkor. Ehhez a fő lakosztályhoz egy előtér, egy csodaszép márvánnyal kirakott fürdőszoba, egy szemkápráztató, az óceánra néző erkély, egy szauna és egy tornaterem is tartozik. 

A lakosztályon kívül további hat hálószoba és nyolc fürdőszoba is van.

A kertre néző teraszról beláthatóak a birtok pálmafái, a szökőkút és az általa táplált medence is.

Szekeres és Nagy öt curling vegyespáros-világbajnokságon vett részt, legjobb eredményük a 2009-es ezüstérem volt – írta a Los Angeles Times nyomán a Blikk. Azonban ennél kicsit többről van szó, a páros nem a versenysportból gazdagodott meg.

Mint arra a G7 rámutatott, Nagy György a napi.hu A 100 leggazdagabb című kiadványa szerint

az ország 36. leggazdagabb embere, becsült vagyona 32,5 milliárd forint. Két vagyonkezelő cége tavaly összesen több mint 15 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Nagy Györgyöt sokféle szektorban tevékenykedő befektetőként lehet ismerni, érdekeltségei közé tartozik például a Budapesti Szabadikikötő Logisztikai Zrt., a Masped Zrt. és a Prímaenergia. Egy időben ő volt a legnagyobb magánszemély tulajdonosa az energiakereskedő MET-csoportnak, de ezen az érdekeltségén tavaly nyáron túladott. A MET egyébként az a cég, amelyben Nagy többek között Garancsi Istvánnal és a MOL-lal volt társtulajdonos, és amely cég tízmilliárdokat keresett az Ausztria felől érkező, olcsó földgáz drágább magyarországi értékesítésén, amelyet az Orbán-kormány tett lehetővé.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.