Rakétatámadás érte Hegyi-Karabah fővárosát

2020. október 4., 13:39

Szerző:

Újabb összecsapások törtek ki Hegyi-Karabah környékén, ezúttal az Azerbajdzsán területén fekvő Gandzsa városnál – írja a BBC. Az örmény hírek szerint a város katonai repülőterét támadták meg, az azerbajdzsániak ezt tagadták.

Az azeri védelmi minisztérium szerint a hírek hamisak, és az örmény fél csak provokál. Sztepanakertet, Hegyi-Karabah fővárosát viszont rakétatámadás érte, az örmény Armenpress hírügynökség szerint jelenleg nincs áram a városban.

Az azerbajdzsáni hadsereg szerint már hét falu fölött vették vissza az irányítást az utóbbi egy hétben. Azt követelik: az örmények vonják ki csapataikat a Hegyi-Karabah térségből.

A több mint egy hete tartó harcok során már 220 ember vesztette életét.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.