Novák Katalin visszatér

Novák Katalin visszatér, munkát ajánlott neki egyik legközelebbi barátja.

2024. március 1., 11:21

Szerző:

Novák Katalin „üstökösként fog visszatérni, és nagyon fájt neki a kegyelmi botrány” – mondta barátnője a bukott köztársasági elnökről, aki munkát is ajánlott is neki – írja a Blikk. Ahogy arról beszámoltunk, Novák Katalin döntése még családjában is vihart kavart és rokonai eltávolodtak tőle, a barátnője szerint ez nem így van. Novák Katalin lemondása óta teljesen eltűnt. Utódjának, Sulyok Tamásnak ugyan gratulált a Facebookon, de a hivatalos programjait lemondta, nem jelent meg nyilvános eseményeke, így Orbán Viktor évértékelőjén és az új köztársasági elnök beiktatásán sem.

A tizenhat fős különleges elnöki tanácsadói stábot erősítő Skrabski Fruzsina blogger, újságíró, filmrendező mindvégig kitartott mellette – írja a Blikk. „Katalinnak rendkívül támogató, szerető családja van, akikre ebben a helyzetben is számíthatott, s a közeli barátai is támogatják. Ahogyan ismerem, nagyon rosszul esett neki a sok támadás, de a pozitív, támogató üzenetek, nyilvános kiállások erőt adtak neki. Azonnal üzentem én is, ami nagyon jól esett neki” – mondta a Blikknek a Novák Katalinnal személyesen is jó viszonyt ápoló, őt már családügyi minisztersége óta ismerő Skrabski.

Novák Katalin nem szorul rá, hogy dolgozzon, mert élete végéig jár neki szolgálati lakás, sofőrrel együtt szolgálati kocsi, háromfős titkárság és havi 4,5 millió forintnak megfelelő fizetés, Skrabski Fruzsina elárulta, hogy munkát ajánlott neki.  

Novák Katalin barátnője magyarázkodik?!

Novák Katalin barátjője, Skrabski Fruzsina  még mozgalmat is indított, hogy ne fogadják el Novák Katalin lemondását, szerinte ugyanis K. Endre ügye egy „titkosszolgálati akció” is lehetett, és ezért nem került Novák elé megfelelő információ arról, kinek is ad kegyelmet.  „Katalin hozott egy döntést, ami hibásnak bizonyult. Pedig egy végtelenül tisztességes, becsületes ember, aki tudomásom szerint abban a tudatban döntött, hogy egy olyan embernek ad kegyelmet, aki valójában nem bűnös. Sajnálom, hogy így alakult, és ez a döntés ilyen következményekhez vezetett.” Skrabski Fruzsina egyébként arról ír Facebook oldalán, hogy „sajnos bűnösök vannak szabadon (2006) és ártatlanok börtönben (Hunnia-per). Az igazságszolgáltatás romokban – erről kellene beszéljünk, mert ez a gyökéroka az egész botránynak.”

„Magyarország hatalmasat veszít a hiányával, ma a közéletben nagyon kevesen képesek arra, hogy úgy szólítsák meg az embereket, ahogy ő tette” – értékelt a tanácsadó, aki szerint Novák „diplomáciai zsenijét" mutatja az is, hogy személyesen is jó viszonyba tudott kerülni Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel, Rumen Radev bolgár elnökkel, s még Elon Musk is fogadta.

„Bizonyosan fájt neki a kegyelmi botrány, de tudom jól, megrázza magát és újult erővel, üstökösként tér majd vissza. Mert egy nagyon erős, életszerető nő. Talán még nem jött el az ideje, de én nagyon várom, hogy visszatérjen” – mondta a tanácsadó, aki civilként a gyermekvállalásra ösztönző Három királyfi, három királylány nevű alapítványban dolgozik, annak kuratóriumi elnöke, s oda egyébként már meg is hívta Novák Katalint. Tárt karokkal várja, ha úgy gondolja, éppen erre van szüksége.  „A gyermekszületés ösztönzése, a családok támogatása számunkra fontos ügy, Katalinnak is, civilként biztosan dolgozna hasonlóan fontos célokért. A politika rideg világ, ezt sajnos tapasztalhatta, a civil élet azonban sokkal szabadabb és örömtelibb” – tette hozzá Fruzsina.

Havi bruttó 5 millió 89 ezer 392 forintot kap a most 46 éves Novák Katalin

Transparency International (TI) kiszámolta, hogy ha Novák 79 évig él, mint a KSH szerint az átlagos magyar nők, addig kétmilliárd forintot meghaladó összeget kereshetne anélkül, hogy dolgoznia kelljen. A korrupcióellenes szervezet szerint azért legalább, mert az összeg biztosan tovább nő majd, hiszen az államfői pénzt minden évben indexálják, vagyis hozzáigazítják az éves bruttó nemzetgazdasági átlagkeresethez.

(Skrabski Fruzsina Novák Katalin köztársasági elnök társaságában 2023. július 6-án. Forrás: Skrabski Fruzsina FB-oldal)