Novák Katalin kegyelmet adott Csintalan Sándor támadóinak

Skrabski Fruzsina dokumentum-filmrendező, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, közösségi oldalán üdvözölte a Hunnia-per köztársasági elnöki kegyelemmel szabadult tagjait.

2023. november 17., 18:18

Szerző:

„Frigyes, Csaba, Gergely szabadok!!” – közölte lelkesen a hírt Skrabsi Fruzsina s hozzátette: „Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott, Csintalan Sándor, a sértett kérésére”.

Mint ismert, a Hunnia-mozgalom tagjai 2007 decemberében Csintalan Sándort hazaérkezése után egy teremgarázsban vascsővel ütlegelték, aki súlyos fejsérüléseket szenvedett. A mozgalom vezetőjeként jegyzett Budaházy György májusban szabadult, szintén elnöki kegyelemmel amit meg is köszönt Novák Katalinnak. Most a még börtönbüntetésüket töltő három személy, Piller Gergely, Szücsi Frigyes és Tián Csaba is elhagyhatta a börtönt.

Novák Katalin azt követően hozta meg a döntését, hogy csütörtök délután személyesen találkozott Csintalan Sándorral, a büntetőügy sértettjével a Sándor-palotában – emlékeztet a Magyar Nemzet cikke. Csintalan Sándor korábban levélben kérte a köztársasági elnököt, hogy adjon kegyelmet annak a három férfinak, akiket 15 év pereskedés után ítéltek el az expolitikus összeveréséért, de ezt nem tudták bizonyítani.

(Kiemelt kép: Skrabski Fruzsina Novák Katalin köztársasági elnök társaságában 2023. július 6-án. Forrás: Skrabski Fruzsina FB-oldal)