Országos Mentőszolgálat: 10 éves kislány vált hőssé a fővárosban

Igazi hőssé vált egy 10 éves kislány a fővárosban. A Ramira és öccsére vigyázó nagypapa rosszul lett, ám a kislány gyorsan lépett. Az Országos Mentőszolgálat egysége így hamar a helyszínre tudott érni.

2024. augusztus 28., 13:40

Szerző:

Az Országos Mentőszolgálat posztjából kiderült: a két gyermekre a nagypapájuk vigyázott otthon, amikor az idős férfi rosszul lett.

„Nagypapája vigyázott a 10 éves Ramira és kisöccsére, mikor a gyermekek arra lettek figyelmesek hogy a papa furcsán viselkedik. Az idős férfi zavartan viselkedett, összefüggéstelenül beszélt és arca aszimmetrikussá vált. A bátor kislány azonnal felhívta anyukáját, aki munkahelyéről beszélt néhány szót a nagypapával, aki ekkor már ismét teljesen normálisan viselkedett, így végül letették a telefont. Néhány perc múlva azonban a beteg erős fejfájásra panaszkodott és korábbi tünetei is újra jelentkeztek. Ekkor a kislány ismét édesanyja számát tárcsázta, aki ekkor azonnal hazaindult és értesítette a mentőket.”

– olvasható a bejegyzésben.

Mint kiderült, Rami jogosan féltette papáját, helyszínre érkező bajtársaink gyors helyszíni ellátást követően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, ahol átmeneti agyi keringészavarral kezdték meg kezelését.

Az úszómester nem vette észre: újra kellett éleszteni egy gyereket a hajdúszoboszlói strandon

Ahogyan arról beszámoltunk, mentőhelikoptert riasztottak a hajdúszoboszlói strandra, azt követően, hogy a fürdőzök egy mozdulatlan gyermeket vettek észre a medence alján. Az úszómester az oszlop miatt nem vette észre a bajba jutott kisfiút, a strandolók szóltak neki arról, hogy mi történt. A fiút újra kellett éleszteni, ezt követően szállította a mentőhelikopter kórházba, jelenleg kómában fekszik.

Elmerült a vízben

Az RTL Híradó riportja szerint a borzalmas pillanatok a hajdúszoboszlói strand gyermekmedencéjénél zajlottak le, a mentőket egy 8 év körüli kisfiúhoz hívták ki, aki eszméletlen állapotban merült el a vízben. Információk szerint játék közben történt meg a baj, a kisfiú a medencébe ugrált, néhány ugrást követően azonban már nem jött fel a víz felszínére. A fürdőzök vették mindezt észre, a gyermeket ők is emelték ki a vízből. Úgy tudni, az úszómester egy oszlop miatt nem vette észre, hogy mi történt, a strandolók szóltak neki. A strand vezetője szerint ezt követően az úszómester azonnal megpróbált segíteni. 

A kollégáink az eset észlelése után azonnal szakszerű ellátásban részesítették a gyermeket és értesítették a mentőket. Még a mentőegységek kiérkezése előtt megkezdték az újraélesztést. 

– mondta el Czegle-Pinczés Enikő a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója. 

Sokkot kapott az édesanya

A kisfiú lengyel édesanyja sokkot kapott, miután meglátta, mi történt, az újraélesztés alatt többször el is ájult. Győrfi Pál, az az Országos Mentőszolgálat szóvivője a híradónak elmondta, a gyermeket sikerült a strandon újraéleszteni, ezt követően szállította mentőhelikopter kórházba.

Kómában van

Arról, hogy van most a kisfiú egyelőre nincsenek információk, az RTL úgy tudja, a gyermek jelenleg kómában van. A rendőrség megkeresésre azt a választ adta, az ügyben böntetőeljárás indult annak érdekében, hogy kiderítsék, pontosan mikén történt a baleset. 

(Kiemelt kép: Országos Mentőszolgálat)