Két ember is rosszul lett a dunaújvárosi strandon

Hétvégén több rosszulléttel is meg kellett küzdeniük a dolgozóknak a dunaújvárosi strandon.

2024. június 17., 12:23

Szerző:

Felkavaró pillanatoknak voltak szemtanúi szombaton a dunaújvárosi strand vendégei, amikor egy 16 éves fiúnak leállt a szíve – számolt be róla a Telex.

Június 15-én az Aquantis élményfürdőben pihent a Dunavecsén élő tinédzser, ám az egyik, csúszdával is ellátott medencében rosszul lett, és nem sokkal később a szívműködése is leállt. A fürdőhely dolgozói természetesen azonnal kiemelték a vízből és megkezdték az újraélesztését, valamint ezzel egyidőben riasztották a mentőket is. Az összehangolt mentésnek köszönhetően a mentők már stabil állapotban tudták kórházba szállítani a fiatalt.

Néhány órával később azonban a fürdő egy másik vendége is rosszul lett: az egyik medence mellett váratlanul összeesett és eszméletét vesztette. A 70 éves asszonynál is leállt a szívműködés, így azonnal megkezdték az újraélesztését, és bár a vérkeringését sikerült újra beindítani, mégis életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A dunaújvárosi strand bezárt

A második fürdőző rosszullétekor az egész élményfürdőt kiürítették, a vendégeknek haladéktalanul el kellett hagyniuk a területet, és az Aquantis élményfürdő bezárt.

A két sokkoló esettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál nyilatkozott. Elmondta, hogy a 16 éves tinédzser már stabil állapotban volt, amikor a mentők kiérkeztek, az eszméletét is visszanyerte. A szakemberek oxigént adtak neki, ezt követően pedig sürgősségi osztályra szállították további megfigyelésre.

A 70 éves vendég esetében az újraélesztés szintén sikeres volt, de a mentők életveszélyesnek ítélték meg az állapotát, így ő is a sürgősségi osztályra került. A friss információk szerint a fiatal fiú jobban van, de még mindig benntartják megfigyelésre, jelenleg is kórházban van, az idősebb hölgy állapota viszont válságos, intenzív osztályon ápolják.

A szakemberek mindig felhívják a figyelmet a hőség és a strandok jelentette veszélyekre, ennek ellenére sajnos egyetlen évben sem sikerül elkerülni a baleseteket – és gyakran a tragédiákat sem. A dunaújvárosi rosszullétek júniusban már a harmadik és a negyedik strandbalesetnek számítottak, és korábban sajnos egy tragédia is bekövetkezett.

Egy komáromi osztálykiránduláson vett részt egy 13 éves fiú, aki az egyik medencében játszott a társaival: azon versenyeztek, ki tud tovább a víz alatt maradni. A veszélyes játék közben azonban rosszul lett, mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. Hosszú ideig úgy tűnt, túl van az életveszélyen, de a szervezete végül feladta a harcot, és a kórházban életét vesztette.

(Fotó: Pixabay)