Magyar Péternek nincs pártládikája, mindent adományokból finanszíroz

Hosszabb interjút adott Magyar Péter az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorban.

2024. május 27., 11:55

Szerző:

Magyar Péter ott lesz a május 30-i vitán a köztelevízióban, de nem azokról a témákról fog beszélni, amiket az MTVA meghatározott, hanem azokról, amiket ő fontosnak gondol – derült ki az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorából. A politikus Sváby Andrásnak adott hosszabb interjújából emellett elhangzott, hogy a Tisza Párt automatikusan senkit sem fog támogatni a budapesti közgyűlésben, egyes ügyekben hoznak majd döntést a párt képviselői, akik a listájukról jutnak be a budapesti önkormányzatba. Ezután a Lánchídról kitiltott autóforgalmat hozta fel példaként Sváby, és arról kérdezte Magyart, hogy mi a véleménye. A Tisza vezetője elmondta, lehetne egy új gyalogoshídat építeni a Dunára és akkor vissza lehetne engedni a forgalmat a Lánchídra.

Magyar Péter kérdésre azt is megerősítette, hogy továbbra sem szándékozik kimenni Brüsszelbe, noha ő szerepel a Tisza EP-listájának élén. Szerinte az emberek azt várják el, hogy június 9-e után megkezdje a pártépítést. Azt mondja, vannak nevei is, jelentkezők, akik csatlakoznának hozzá. Volt fideszesek is vannak köztük – fejtette ki a riporter kérdésére, de leszögezte, hogy magas rangú pártpolitikusok, például jelenlegi országgyűlési képviselők nem csatlakozhatnak hozzájuk.

A Tisza Párt alelnöke szerint nem igaz, hogy Orbán máig egyeztetne Varga Judittal, a volt feleségével. Elmondta, áttételesen továbbra is kap információkat a Karmelita környékéről. Bár barátai már nincsenek a miniszterelnök körében, de két olyan embert is megemlített név nélkül, akik egy éve még Orbán mellett dolgoztak és ma már neki drukkolnak.

„Nincsenek ládikáink” – jelentette ki Magyar Péter arra a kérdésre, hogy miből finanszírozza a kampányát. A politikus azt állítja, kizárólag adományokból áll össze a költségvetés. A felajánlásokat – amely közt van pár ezer, de 500 ezer forintos is – folyószámlára kapják, s mint Magyar megjegyezte, csak forintszámlájuk van.

Az interjú során elhangzottak nézői kérdések is, melyek közül a következőket tette fel a műsorvezető és ezeket a válaszolta rájuk Magyar Péter:

– Bevezetné-e az eurót? – Igen.

– Hogy lehet megszüntetni a rendeleti kormányzást? – Vonják vissza a képviselők.

– Szükséges-e az ÁFA-csökkentés? – Legalább az alapvető élelmiszerek esetében levinné a minimumra.

– Engedélyezné-e a jogilag szabályozott eutanáziát? – Erről vitatkozni kell, nem neki, hanem a társadalomnak kell eldönteni népszavazáson.

– Csak hőzöng és ki fog pukkadni a lufi? – Nem, hanem lépésről lépésre építkezik.

– Nagyon nyeszlett, eszik-e rendesen? – Tizenegy kilót fogyott, de bírja.

– Mit csinálna a végrehajtás rendszerével? – Államosítaná a feladatot.

– Mit változtatna a választási törvényen? – Tisztázná a levélszavazatokat.

– Tuljadonképpen kinek dolgozik? – A magyar embereknek.

(Kiemelt képünkön Magyar Péter. Forrás: Magyar Péter Facebook oldala)