Magyar Péter mégis vitázhat a közmédiában

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.

2024. május 11., 09:43

Szerző:

Magyar Péter úgy tűnik mégis lehetőséget kap arra, hogy vitázhasson az EP-listavezetőkkel a közmédiában. Legalábbis ez derült ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusának bejegyzéséből.

Megkezdtük egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan. Így hamarosan pártjának elnöke, Gyurcsány Ferenc, és valamennyi jogerősen listát állító párt elnöke kézhez veheti a DMSZ és az MTVA hivatalos megkeresését

– válaszolta Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnökének levelére Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója. 

A levélváltásra azután került sor, hogy az ellenzéki közös lista kampányfőnöke levelet írt az MTVA vezérigazgatójának, amelyben felszólította, hogy rendezzenek élő EP-listavezetői vitát a köztévében. Dobrev később a bejegyzése alatti hozzászólásban azt is jelezte, hogy már meg is érkezett pártjukhoz a hivatalos felkérés az MTVA-tól, miszerint „a közmédia valamennyi, az EP-választáson listát állító jelölőszervezet részvételével, az Európai Unió fontos témáit érintő vitát tervez”. 

Magyar Péter tüntetést ígért

Az ügy előzménye, hogy Magyar Péter a Tisza Párt miskolci demonstrációján kijelentette, ha tíz napon belül nem kapnak választ a közmédia vezetőitől, hogy mikor mehetnek be a köztévébe egy élő választási vitára, akkor az MTVA előtt fognak tüntetni, és addig nem mennek haza, amíg nem olvassák be a követeléseiket vagy nem ülhetnek le vitázni Deutsch Tamással, Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenccel vagy Orbán Viktorral. 

Az a mi köztelevíziónk, a magyar emberek köztelevíziója, nem a Fidesz propagandacsatornája. Innen is üzenem neki, hogy ha 10 napon belül nincs válasz, ott leszünk sok ezren, és nem megyünk addig haza

– hangzott el a beszédben.

Magyar Péter továbbá felszólította Deutsch Tamást és Dobrev Klárát, hogy „ne bújjanak ki a vita alól”, majd arra kérte őket, hogy írjanak együtt egy közös levelet a közmédia vezetőinek, hogy „tegyenek eleget a jogszabályi tájékoztatási kötelezettségeiknek, és engedjenek be minket a köztelevízió élő adásába, hogy beszélhessünk a magyar embereknek Magyarország múltjáról és jövőjéről!” 

A köztévé először nem engedett Magyar Péternek

A köztévé pálfordulása azért is érdekes, mivel Magyar Péter kérését először teljes mértékben elutasították.

Az eltelt években sokadik alkalommal próbálnak fizikai és verbális erőszakkal nyomást gyakorolni a magyar köztelevízióra és közrádióra. Magukat felkent népvezérként felmutatva tiporják lábbal a vélemény-, a szólás- és a sajtószabadságot, miközben éppen arra hivatkozva gyalázzák nap mint nap a munkájukat végző újságírókat, szerkesztőket, operatőröket, hangmérnököket, műszaki munkatársakat

– reagált Magyar Péter követelésére a Közmédia Választási Iroda. Hozzátették, a közmédia tiszteletben tartja a sajtószabadságot, elismeri a médiumok független működését, legyenek azok akár politikailag vagy értékek mentén működők. Saját helyzetét tekintve az Alaptörvényt és annak preambulumát tekinti mértékadónak. Végül kifejtették, a Magyar Péter-féle erőszakos, agresszív felszólítást a Közmédia Választási Iroda hasonlatosnak tartja az azóta bűncselekményért elítélt DK-s Varju László, a gyakorta előforduló Hadházy Ákos vagy a Márki-Zay Péter féle lejárató kísérletekhez. Ezek sorába illeszkedik most a Magyar Péter féle zsarolás, amelynek éppen a magyar emberek érdekében nem enged sem a Duna Médiaszolgáltató Zrt., sem pedig a tartalom-előállító MTVA. Magyar Péter támadásait, becsmérlő kijelentéseit pedig határozottan visszautasítják.

(Kiemelt képünkön Magyar Péter. Forrása: Magyar Péter hivatalos Facebook oldala)

12:41

Magyarország olyan európai uniós elnökségi időszakot szeretne lebonyolítani, amely valóban képes arra, hogy feltámassza és a padlóról felállítsa az Európai Uniót – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

12:09

Szigligetnél tragédia történt: egy férfi belefulladt a Balatonba. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság összeállította a legfontosabb tudnivalókat a tragikus balesetek elkerülése érdekében.