Magyar Péter: ekkor bukik meg a Fidesz

Hosszú interjút adott Magyar Péter, amiből kiderül, mit csinál június 9-e után, mi lesz a TISZA-val, és persze beszélt arról, mi lesz a Fidesszel.

2024. május 22., 15:37

Szerző:

Tudom, hogy nem vihető a végtelenségig „one man show” módjára, de egyelőre én vagyok kéznél, s június 9-éig ez nagyjából így is marad. Erről beszélt Magyar Péter a hvg.hu-nak adott interjújában, amit a 24.hu szemlézett.

Mint mondta, a magyar emberek sokkal többet tudnak a múltamról, mint bármelyik más politikuséról, a magánéletéről pedig talán még nála is többet. Nem a múltról, a jövőről szeretne beszélni, a hitelességéről pedig a magyar választók majd dönteni fognak június 9-én és később az országgyűlési választáson.

Arra a felvetésre, hogy gyakran indulatba jön, ha a hirtelen pálfordulásáról kérdezik, Magyar úgy reagált, nem indulatos, csak nem érti, miért ezerszer megválaszolt kérdéseket tesznek fel újra és újra, és miért nem a Tisza Párt programjáról vagy arról beszélnek, hogy sorra rendezik meg „a valaha volt legnagyobb vidéki politikai demonstrációkat.”

Országjárása során azt tapasztalta, rosszabb a helyzet, nagyobb a szegénység, az emberek magárahagyottsága, a szegregáció, mint amire számított. Ugyanakkor az emberek szemében ott a remény is, hogy talán mégis van esély, hogy Magyarország nem marad végleg az unió második legszegényebb és egyben legkorruptabb országa, tette hozzá.

Közölte, június 9-e után alszik egy napot, és másnap nekiállnak a pártépítésnek. Jelenleg nincs tagfelvétel, mert „nincs idő beszélgetni a több tízezer jelentkezővel. Megnézzük, kit veszünk fel, nem hagyjuk a Fidesznek, hogy széttrollkodja az egyesületet és a pártot.” A megyei listák esetében is kiderült elmondása szerint, hogy sok olyan név bekerült a jelöltek közé, akikért nem tudtak volna felelősséget vállalni. Volt olyan, akit a narancssárga, és volt olyan, akit a kék Fidesz küldött, magyarázta.

 

Úgy folytatta, rá kellett jönnie, hogy Orbán nélkül nincs Fidesz, és azzal, hogy ő össze akar fogni a Fidesszel, „csak a DK riogatja a maradék pár százaléknyi szavazóját.”

A Tiszához nem vár semmilyen pártpolitikust, mert „annyi kiváló jelentkezőjük van, hogy nincs szükségük levitézlett politikusokra. Egy bűnben fogant pártéra sem.”

 

Az EP-választáson szerinte egy pár hónapja létező párttól két mandátum is fantasztikus lenne, de jelenleg nem tud jósolni, nem tudja, „milyen hamis tanúkat, milyen atombombákat hoz elő a Fidesz.”

Ha egy párt választási eredményét megnézhetné most, az a Fideszé lenne.

45 százalék alatt nekik hatalmas vereség. Ha 40 százalék alatt lesznek, végük van. Vagy előrehozott választás lesz, ami nagyon kockázatos, de esetleg bebiztosítják magukat négy évre. Én ezt csinálnám a helyükben. Vagy azt csinálják, mint a szocialisták 2006-ban, semmit, de felhasználják az időt, hogy még többet lophassanak

– zárta gondolatait.

Hoppá: Magyar Péter Felcsútra látogat

Ahogy arról beszámoltunk, Magyar Péterék pénteken Felcsútra mennek, ahol felülnek a „szocialista szellem vasútjára”. Magyar Péter Bács-Kiskun vármegyében folytatta a kampánykörútját, és kedd délután Kiskunfélegyházán bukkant fel. Az újdonsült politikusa többek között a vasút állapotát is elemezte – írja a Blikk.

A TISZA Párt alelnöke szerint beszélni kellene arról, hogy Magyarországon miért nem fejlesztik a vasutat, miközben Európa-szerte ez a tendencia figyelhető meg. 

„Pénteken ellátogatunk Fejér megyébe egy híres kisvasútra. Felcsútra megyünk, ahol részt veszünk a szocialista szellem vasútján egy utazáson. Mindenkit várunk szeretettel, kibéreltük az egész szerelvényt, valószínűleg az éves kihasználtság a duplájára emelkedik”

– fogalmazott Magyar a lap beszámolója szerint.

(Kiemelt kép: Magyar Péter Facebook oldala)

Nem csak nálunk volt dupla választás, de minden összevetésben a magyarok költötték a legtöbbet politikai kampányra január óta. A főpolgármester-jelöltek közül a végül visszalépő Szentkirályi Alexandra költötte a legtöbbet. Döbbenetes pénzt költöttek a pártok, vagyis inkább a kormánypártok az online kampány során. Az ellenzék a fasorban sincs.