Hoppá: Magyar Péter Felcsútra látogat

Magyar Péter pénteken ellátogat az oroszlán barlangjába: Felcsútra megy, sőt, az ikonikus kisvasutat is kibérli.

2024. május 22., 10:07

Szerző:

Magyar Péter arról számolt be, hogy pénteken Felcsútra mennek, ahol felülnek a „szocialista szellem vasútjára”. Magyar Péter Bács-Kiskun vármegyében folytatta a kampánykörútját, és kedd délután Kiskunfélegyházán bukkant fel. Az újdonsült politikusa többek között a vasút állapotát is elemezte – írja a Blikk.

A TISZA Párt alelnöke szerint beszélni kellene arról, hogy Magyarországon miért nem fejlesztik a vasutat, miközben Európa-szerte ez a tendencia figyelhető meg. 

„Pénteken ellátogatunk Fejér megyébe egy híres kisvasútra. Felcsútra megyünk, ahol részt veszünk a szocialista szellem vasútján egy utazáson. Mindenkit várunk szeretettel, kibéreltük az egész szerelvényt, valószínűleg az éves kihasználtság a duplájára emelkedik”

– fogalmazott Magyar a lap beszámolója szerint.

Emelik a tétet: Magyar Péter feljelenti Orbán Viktor

Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért jelenti fel Magyar Péter Orbán Viktort. A miniszterelnök politikai igazgatója közben már kommentben reagált.

A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért – közölte szombaton Facebook-oldalán Magyar Péter azután, hogy megjelentek a Fidesz új választási plakátjai, amelynek ő az egyik főszereplője – szúrta ki a hvg.hu.

„A TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért. Miniszterelnök Úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé!” – írta Magyar.

A politikus idézett egy kicsit a Büntető törvénykönyvből is, abban ugyanis az áll, hogy „aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el.

További részleteket itt olvashat.

(Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)