Feljelenthetik Magyar Péter szimpatizánsait

Magyar Péter TISZA Pártjának tatabányai megjelenése emlékezetesre sikeredett. 

2024. május 26., 14:48

Szerző:

Magyar Péter országjárása keretében péntek este érkezett Tatabányára. Beszédében azt mondta, hogy a szimpatizánsait nem engedték be a főtéren található Turul Kávézóba – írja a Blikk. A KEMMA azt írja, hogy hergelte közönségét Magyar Péter a péntek esti tatabányai kampányrendezvényen, és üzenete erőszakos indulatokat váltott ki, így támogatói később megrongálták a Turul Kávézó üvegfalát.

„Máig nem térek napirendre” – mondta Boczonádi János a kávézó üzemeltetője a KEMMA-nak Magyar Péter kampányrendezvénye után. „Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt” – emlékszik vissza az üzemeltető. A csapat erre elég hevesen reagált és már eleve indulatosan mentek a megyeháza előtti térre. 

A kampányrendezvény után a szimpatizánsok körbevették a kávézót és többen elkezdték ütni az üveget, ami végül megadta magát és megrepedt. „Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része” – tette hozzá és azt is elmondta, hogy teljes mértékben jogtalannak tartja az ellenük felhozott vádakat, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit.

„Hírnévrontás miatt feljelentést teszek. Legalábbis nagyon erősen gondolkodom rajta. Kénytelen vagyok helyre tenni azt a gyalázkodást, amit a közösségi oldalon kaptunk emiatt” – mondta Boczonádi János a lapnak. Azt is elmondta, hogy az üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső része, illetve annak út felőli oldala használhatatlan a vendégek számára.

Magyar Péter hívei közt is visszatetszést váltott ki a tatabányai eset

A „Talpra, Magyarok!” – TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt Közössége nevű, 137 ezer taggal rendelkező Facebook-csoportban is szóba került a tatabányai eset – írja az Index. Egy felhasználó például azt írta: „A tegnapi tatabányai Turul Cafeval kapcsolatban szerintem elindult egy elég kontraproduktív folyamat, ami hiteltelenítheti a közösségünket, és aminek nagyon elejét kéne venni.”

Mint írta, a kávézóba „nem engedtek be néhány tisza pártos pólóban levő segítőt”, és szerinte ezt helytelenül tette a vendéglátóhely. Véleménye szerint Magyar Péter ezt megfelelően reagálta le a beszédben, amelyet követően „meg is látogatta a közeli kávézót jó pár száz emberrel egyetemben”. Elmondása szerint a Tisza Párt alelnökét „minden további nélkül beengedték, bevitte a hölgyeket is, akiket a felszolgáló nem engedett be eredetileg. Bent odament hozzá a tulaj is, és megbeszélték a dolgot. Minden erőszak, pfujolás és agresszió nélkül!” – fogalmazott a posztoló, majd megjegyezte:  És itt értünk el a mondanivalóm lényegéhez. Nyilvánvaló, hogy nincs rendben, ami történt, de a megoldásnak olyannak kell lenni, ami méltó a Tisza Párt és a közösség eszméjéhez. Ez pedig az, amit Péter csinált, ahogy ő kezelte ezt a helyzetet! Az, hogy utána egy fideszes trollhadsereg módjára lerohanja mindenki a kávézó Facebook-oldalát, Google-értékelését, hogy húzzák le a helyet, az szerintem nem egyeztethető össze ezzel a szemlélettel!

„Nem védeni akarom a kávézót, mert nem helyes ami történt (de azt sem tudhatjuk, hogy kinek milyen mérlegelési lehetősége volt ott erre a helyzetre azonnal reagálni). Viszont az, hogy mi magunk milyen stílusban, megoldással reagálunk erre, az nem a kávézót, hanem minket minősít! Ne legyünk véresszájú csürhe, mert akkor nem fogunk különbözni azoktól, akik a hatalmi gépezettől ezért kapják a pénzüket!” – írta a bejegyzés szerzője, akinek véleményét több kommentelő is osztotta.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter Facebook oldala)