5 alacsony kalóriatartalmú édesség, amit a fogyókúrázók is fogyaszthatnak

A diéta alatt is lehet édességet fogyasztani, ám a jól ismert és népszerű nasik helyett ajánlott az alacsonyabb kalóriatartalmú finomságokat választani.

2024. október 11., 16:24

Szerző:

Talán az egyik legnagyobb kihívás a fogyókúrázók számára, hogy a diéta alatt le kell mondaniuk az édességekről. Szerencsére, egy jól megtervezett étrendbe beleférnek, ám ajánlott figyelembe venni, hogy mennyi kalóriát, energiát tartalmaznak az adott ételek. Az alábbi fogásokat nagyon könnyű elkészíteni, és könnyen beilleszthetőek az étrendbe.

Spenótos-gyümölcsös turmix

A spenót egy nagyon egészséges zöldség, ami megfelelően elkészítve, igazán ízletes lehet. Gyümölcsökkel kombinálva könnyű belőle finom turmixot készíteni, ami lehet akár tízórai vagy uzsonna. Ehhez egy bögre spenótot keverjen össze egy bögre fagyasztott vegyes gyümölccsel és ugyanennyi alacsony zsírtartalmú tejjel. Kapcsolja be a turmixot, és mixelje, amíg teljesen egynemű nem lesz az ital. Egy ilyen turmix nagyon sok rostot, C-vitamint tartalmaz, így kár kihagyni.

Fagyasztott szőlő

A szőlőből is nagyon könnyen készíthető édesség, ehhez szedje le egyenként a szőlőszemeket, majd mártsa őket zsírszegény görög joghurtba. A szőlőt tegye egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd ezt helyezze a fagyasztóba legalább 2 órára. A fagyasztott csemege így igazán krémes édesség lesz, ami kevés kalóriát tartalmaz.

Cottage cheese ananásszal

A cottage cheese szintén jó alapanyag, mivel a zsírszegény, krémes tejtermékből nagyon sok édesség elkészíthető. Az egyik legegyszerűbb, ha egyszerűen csak gyümölcsökkel mixeli össze. Ehhez az édességhez csak keverjen össze 115 gramm cottage cheese-t, egy bögre friss ananásszal. A nasi nagyon könnyen elkészíthető, sok fehérjét tartalmaz, emellett C-vitamin is található benne.

Banánfalatok és mogyoróvajjal

Ha gyors édességre vágyik, és nem szeretne sok időt eltölteni az előkészítéssel, akkor ezt az ételt kedvelni fogja. Bár a banánnak magasabb az energiatartalma és a mogyoróvajban is vannak zsírok, ez az édesség bekerülhet az étrendbe. Ehhez karikázzon fel egy banánt, majd vékonyan kenje meg mogyoróvajjal, gyorsan elkészül és nagyon finom.

Édes popcorn

A popcorn is lehet édes, ehhez só helyett fahéjjal érdemes ízesíteni. Ehhez 4 evőkanál vajat olvasson fel egy edénybe, majd öntsön hozzá 3 evőkanál nádcukrot és fél teáskanál fahéjat. Keverje össze, majd várja meg, amíg a cukor elolvad, ezután főzze ezt a masszát 5 percig. Ha túlságosan sűrű, lehet hozzá adni egy kevés vizet. Ha elkészült, öntse hozzá a pattogatott kukoricához, keverje el, és tegye a hűtőbe nagyjából 20-25 percre. Ennyi idő megszilárdul a massza.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotók: Shutterstock)