Ez a diéta 3 hónap alatt 15 kilótól segít megszabadulni

A 90 napos diéta kitartást igényel, de látványos eredményeket produkál.

2024. október 9., 16:49

Szerző:

Akik nem csak néhány kilótól, hanem akár 10 kilogramm feletti súlyfelesleget szeretnének leadni, azoknak érdemes lehet kipróbálniuk a 90 napos diéta előírásait – hívta fel a figyelmet Body Network.

Hihetetlennek tűnhet, hogy 3 hónap alatt akár 15-20 kilót is le lehet adni, de a fitneszedzők szerint ehhez elegendő betartani néhány alapszabályt, de persze némi önuralomra és kitartásra is szükség van. Ma már számos különböző fogyókúrás módszer létezik, ám mindenkinek energiát kell fektetnie abba, hogy megtalálja a számára ideális diétát. Egyesek például nem tudnak koplalni, mások képtelenek lemondani az ételek és az ízek változatosságáról, és olyan is akad, akit az adagok mennyisége is foglalkoztat. A hirtelen és drasztikus változások egyeseket megviselnek, másoknál viszont csak ez válik be.

Arra is figyelni kell, hogy mi illeszthető be a mindennapokba, ugyanis ha valakinek a munka mellett már nincs ideje például a kalóriákat számolni, a súlyfigyelő diéta sikertelen lesz, és teljesen elveheti a kedvét a fogyókúrától. Éppen ezért célszerű megtervezni a diétát, különösebb abban az esetben, ha hosszabb időn át is be kell tartani a szabályait.

A 90 napos diéta így lesz hatékony

Ennek a diétának van néhány szabálya, amelyet nagyon fontos betartani. Ezek közé tartozik, hogy szét kell választani az egyes élelmiszercsoportokat: bizonyos napokon a fehérje kerül előtérbe, míg máskor a gyümölcsök, a szénhidrátok vagy éppen a zöldségek. Ezek sorrendje meghatározott, így a fehérjenapot a zöldség követi, majd a szénhidrát, végül a gyümölcs.

Az adott napokon olajmentes, zsírszegény formában fogyaszthatóak az kategória ételei, ám azon kívül semmi más. A fogyókúra lényege, hogy nem keverednek egymással a különböző típusú ételek nagy mennyiségben. Ám például a fehérjenapon, ahol alapvetően a húsoké a főszerep, köretként ugyanúgy fogyasztható zöldség.

A szénhidrátnap elsősorban nem az édességekről szól, sokkal inkább az egészséges, teljeskiőrlésű kenyérfélékről vagy tésztákról, ezeket érdemes ilyenkor fogyasztani. A gyümölcsöknek olyan külön napot is szentel a diéta, de ezek reggelire bármelyik napon fogyaszthatóak.

Mindenképpen oda kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre: legalább napi két liter vizet el kell fogyasztani. Ezen kívül érdemes egy korai vacsorát követően mellőzni az étkezést, ezzel még gyorsabb eredmény érhető el.

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

Az időskori magány számos okból kialakulhat. A társ elvesztése, a család eltávolodása mellett a koronavírus járvány miatti lezárások is elszigeteltek sok idős embert a megszokott társadalmi közegüktől. Vajon mit tehet az, aki úgy érzi, egyre inkább magára marad? Természetes-e az időskori magány? Ennek jártunk utána F. Takács István pszichológussal.